NTL ulazi u objekte osječkog Biljemerkanta

Autor: Danijela Jozić / VLM , 14. ožujak 2013. u 22:01
Biljemerkant je u stečaju od 1. Ožujka/PIX

Danas će biti poznati detalji ugovora s NTL-om.

Narodni trgovački lanac (NTL) ušao je u najam većine objekata trgovačkog lanca Biljemerkant, koji je od 1. ožujka u stečaju.

Danas je u Osijeku zakazana konferencija za medije na kojoj će Uprava NTL-a obrazložiti dogovor oko preuzimanja poslovanja Biljemerkanta, koji je inače i član te trgovačke grupacije u kojoj su još i Dinova-Diona, Studenac itd. Blanka Gambiraža, stečajna upraviteljica Biljemerkanta nije htjela detaljnije komentirati situaciju. "NTL je od nas kupio robu i ušli su u zakup Biljemerkantovih objekata. Stečaj teče dalje", rekla je Gambiraža. U NTL-u nisu u četvrtak htjeli davati više informacija prije današnje konferencije za medije.

U pozivu novinarima kažu kako "NTL nije ostao ravnodušan na probleme u kojima se našla jedna od članica ovog udruženja". "Osnovni cilj NTL-a je sačuvati najveći mogući broj radnih mjesta a time i gospodarsku stabilnost na području domaće trgovine u regiji istočne Hrvatske", poručuju. Biljemerkant zapošljava 970 djelatnika a dubioze u kojima se ta tvrtka našla iznose oko 400 milijuna kuna. Od toga se oko 220 milijuna kuna odnosi na banke a ostatak na dobavljače, među kojima je i NTL.

Komentirajte prvi

New Report

Close