Končar-Sklopna postrojenja povlače dionice sa Zagrebačke burze

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. travanj 2016. u 13:52
Foto: Žarko Bašić / Pixsell

Končar-Sklopna postrojenja će od svih dioničara koji će glasovati protiv te odluke otkupiti njihove dionice u roku od tri mjeseca od upisa odluke u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu, navodi se u pozivu.

Uprava tvrtke Končar-Sklopna sazvala je za 30. svibnja glavnu i skupštinu povlaštenih dioničara za koju je predložila i donošenje odluke o povlačenju dionica te tvrtke sa Zagrebačke burze. 

Prema pozivu, objavljenom na Zagrebačkoj burzi, glavna i skupština povlaštenih dioničara treba donijeti odluku o povlačenju dionica s uvrštenja na uređenom tržištu odnosno o delistiranju s Burze. Prihvate li dioničari tu odluku sa Zagrebačke burze će se povući 82.502 redovne dionice Končar-Sklopnih postrojenja te 40.718 povlaštenih dionica (i redovne i povlaštene dionice nominale su 130 kuna).

Končar-Sklopna postrojenja će od svih dioničara koji će glasovati protiv te odluke otkupiti njihove dionice u roku od tri mjeseca od upisa odluke u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu, navodi se u pozivu.

Dioničarima Končar-Sklopnih postrojenja predloženo je i da se ukupni prošlogodišnji gubitak, u iznosu od 18,79 milijuna kuna, najvećim dijelom (18,3 milijuna kuna) pokrije na teret kapitala, potom iz ukupnih rezervi (301,7 tisuća kuna) te iz zadržane dobiti (143,3 tisuće kuna).

Končar-Sklopna postrojenja tvrtka su u sastavu Grupe Končar.

Komentirajte prvi

New Report

Close