Izraelci, Česi i Makedonci pokazali interes za Badel, iz Badela bez komentara

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. travanj 2015. u 12:55
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Badel je 18. ožujka objavio javni poziv za prikupljanje ponuda za strateško povezivanje.

Iz tvrtke Badel 1862 u četvrtak nisu mogli komentirati postupak prikupljanja ponuda za strateško povezivanje, napominjući kako je sa svima koji su sudjelovali u postupku due diligencea potpisan ugovor o povjerljivosti.

"Do okončanja procesa strateškog povezivanja društva Badel 1862, nismo u mogućnosti komentirati bilo koje radnje vezane uz proces, jer je sa svakim tko je sudjelovao u postupku 'due diligencea' potpisan ugovor o povjerljivosti", odgovorili su iz Badela na Hinin upit.

Naime, prema pisanju nekih medija, zainteresirani investitori završili su s postupkom dubinskog snimanja Badela. Pozivajući se na dobro upućene izvore, ti mediji navode kako je riječ riječ o izraelskoj tvrtki Tempo Beverages, makedonskoj vinariji Tikveš, češkoj kompaniji Kofola te domaćem fondu Nexus.

Iz Badela navode kako je, sukladno rokovima iz javnog poziva za prikupljanje ponuda za strateško povezivanje i dokapitalizaciju, završena prva faza od četiri tjedna unutar kojih je provedeno dubinsko snimanje društva.

"Unutar ta četiri tjedna maksimalno smo izašli u susret svim sudionicima u 'data roomu' i odgovorili na sva pitanja u skladu s utvrđenom procedurom", ističu iz Badela.

Napominju i kako je menadžment društva optimističan u odnosu na proces i očekuje ponude do zadanog roka 18. svibnja.

Cjelokupni proces monitorira međuresorna radna skupina u kojoj su predstavnici državnih tijela i ministarstava, navodi se u Badelovom odgovoru.

Inače, Badel je 18. ožujka objavio javni poziv za prikupljanje ponuda za strateško povezivanje i dokapitalizaciju, u minimalnom iznosu od 150 milijuna kuna, u okviru postupka predstečajne nagodbe.

Kao obvezni uvjeti koje će ponuda morati sadržavati navedeni su uz ostalo i 'business' plan za razdoblje od pet godina, zadržavanje osnovnog poslovanja Badela te zadržavanje i razvijanje brendova, obveza zadržavanja osnovnih proizvodnih pogona na lokaciji grada Zagreba i/ili Zagrebačke županije, kao i zadržavanje vinogradarstva i vinarstva na lokacijama na kojima Badel sada posluje, sve u razdoblju od najmanje pet godina od dana pravomoćnosti predstečajne nagodbe.

Osim toga, ponuditelj će imati i obvezu zadržavanja broja radnika zaposlenih na neodređeno vrijeme, minimalno prema broju radnika utvrđenih u konceptu restrukturiranja (Badel Restructuring Concept-BRC), za razdoblje od minimalno dvije godine od pravomoćnosti predstečajne nagodbe, a u slučaju provođenja programa zbrinjavanja eventualnog viška radnika, taj će postupak trebati provesti sukladno Kolektivnom ugovoru i hrvatskim propisima.

Zainteresirani ponuditelji morat će dostaviti i ponudu o modelu provedbe operativnog i financijskog restrukturiranja Badela, kao i osigurati ulaganje u temeljni kapital uplatom u novcu minimalno 150 milijuna kuna u roku od 60 dana od pravomoćnosti predstečajne nagodbe.

Komentirajte prvi

New Report

Close