‘IN2 grupa ima šestotinjak stručnjaka’

Autor: Bernard Ivezić , 26. veljača 2019. u 22:00
Katarina Šiber Makar, direktorica IN2 grupe/Igor Kralj/PIXSELL

Najveća softverska tvrtka u Hrvatskoj nakon restrukturiranja ostaje cjelovita.

Otkako je lani kanadski Constellation Software preuzeo najveću hrvatsku softversku tvrtku IN2 grupu, koja na svojim internetskim stranicama promovira da broji više od 650 radnika i koja u Hrvatskoj zapošljava više ljudi od bilo koje druge domaće IT kompanije, procjenjuje se više od 400, ne prestaju špekulacije o valu otpuštanja i odlazaka iz te kompanije.

Govori se tako da je kompani napustili oko stotinjak ljudi. Dosad IN2 nije komentirao kadrovsku politiku, ali s novim poslom u Saudijskoj Arabiji načeli su tu temu.

Prvo su objavili da u sektoru zdravstva zapošljavaju 76 stručnjaka. Poslovni dnevnik interesiralo je i koliko ukupno imaju zaposlenih. "IN2 grupa broji šestotinjak zaposlenih i stalnih vanjskih suradnika, što uključuje IN2 u Zagrebu, urede u Osijeku, Varaždinu i Puli te povezane tvrtke u Hrvatskoj (Pardus, IGEA), kao i sestrinske tvrtke u regiji (IN2 u Sloveniji, Srbiji, Makedoniji te Bosni i Hercegovini)", odgovorili su iz IN2.

Dodaju da su od lanjskog preuzimanja u restrukturiranju. "IN2 je prošao proces usklađivanja poslovanja s grupom, uključujući redefiniranje portfelja u nekim segmentima poslovanja", pojašnjavaju. U IN2 odbacuju nagađanja da bi restrukturiranje moglo završiti s cjepkanjem kompanije.

"Rascjepkavanja kompanije neće biti. Nastavljamo pružati usluge razvoja i implementacije softvera u Hrvatskoj i inozemstvu te smo fokusirani na moguće akvizicije i razvoj novih rješenja", zaključuju u IN2.

Komentirajte prvi

New Report

Close