Gradnjom vjetroparkova Viadukt ulazi u energetiku

Autor: Suzana Varošanec , 21. rujan 2016. u 22:01
Viadukt traži radnike svih profila, potrebno ih je najmanje 200/Fotolia

Kompanija vjetropark gradi za privatnog investitora tvrtku Lager Bašić iz Donjeg Stupnika.

Zastoj u ponudi novih poslova javnih naručitelja izazvan padom Vlade, Viadukt dijelom kompenzira novim poslovima za privatne investitore, a takav je slučaj i njegov prvi posao u energetici u Hrvatskoj.

Ova će kompanija izvesti prvu fazu radova na vjetroparku pored Knina – posao vrijedan oko 11 mil. eura, za privatnog investitora tvrtku Lager Bašić iz Donjeg Stupnika. "Zainteresirani smo za nastavak radova na tom projektu, a započeli smo pregovore o novom poslu, također s privatnim investitorom, na izgradnji vjetroparka u Splitsko-dalmatinskoj županiji", kaže predsjednik Uprave Viadukta Joško Mikulić, dodajući da u Sloveniji završavaju radove na akumulacijskom jezeru za HE Brežice, vrijedne oko 22 mil. eura.

Razdoblje do kraja godine za Viadukt će biti vrlo intenzivno. Istovremeno kreću tri velika projekta u Hrvatskoj, a riječ je o građevinskim radovima na mostu Svilaj (22,3 mil. eura), lučkom skladištu Škrljevo u Rijeci (oko 220 milijuna kuna) i brzoj cesti u Zagorju (oko 145 mil. kuna). U ovoj godini ugovoreni poslovi već premašuju milijardu kuna, što je pozitivni pomak od lanjske godine, s time da je i perspektiva bolja nego lani.

"Ova je godina označila promjenu trenda u graditeljstvu u Hrvatskoj. Naslućuje se novi investicijski zamah, pa će sve izraženiji biti inače kronični problem nedostatka radne snage. U svim dnevnim novima ovih ćemo dana oglasiti da zapošljavamo neograničeni broj građevinskih radnika svih profila, a potrebno nam je najmanje 200 radnika", kaže Mikulić.

Komentirajte prvi

New Report

Close