Elektroistra investira 80 milijuna kuna u razvoj električne mreže

Autor: Poslovni.hr , 19. lipanj 2017. u 11:47
Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Na području Elektroistre Pula u tijeku je izgradnja trafostanice 110/20 kV Medulin u cilju sanacije naponskih prilika i prelaska na 20kV naponsku razinu područja općine Medulin.

Istra ovog ljeta ne bi trebala imati problema u opskrbi električnom energijom. Kako su potvrdili u HEP – Operatoru distribucijskog sustava, Elektroistra Pula i šest pripadajućih pogona u Rovinju, Poreču, Bujama, Buzetu, Pazinu i Labinu ove će godine raditi na nadogradnji mreže i sanaciji naponskih prilika te uređenju mjernih mjesta u cilju što učinkovitije distribucije električne energije na području istarskog poluotoka.

"Uz investicijska ulaganja od dvadeset milijuna kuna, dodatno ćemo uložiti šezdeset milijuna kuna za priključenje novih kupaca te redovito održavanje distribucijskog sustava, te će ukupna ulaganja Elektroistre Pula u 2017. godini iznositi 80 milijuna kuna", poručuju iz tvrtke HEP-ODS.

Na području Elektroistre Pula u tijeku je izgradnja trafostanice 110/20 kV Medulin u cilju sanacije naponskih prilika i prelaska na 20kV naponsku razinu područja općine Medulin. Za potrebe izgradnje trafostanice nabavljena su dva transformatora 110/20 kV, 20 MVA, a u tijeku je postupak nabave 20kV postrojenja, kažu u HEP-u te dodaju kako se izvodi zamjena dotrajalih kabela na području Medulina i Premanture. Time se ostvaruju uvjeti za prelazak na 20kV naponsku razinu što je strateški projekt HEP ODS-a koji omogućuje dvostruko povećanje propusnosti mreže te četverostruko smanjenje pada napona i gubitaka u mreži, piše Glas Istre

Komentirajte prvi

New Report

Close