Dug Agrokora Sokol Mariću 142 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 19. listopad 2017. u 21:59
Foto: Boris Ščitar / Pixsell

Prijedlog za pokretanje predstečajnog postupka podnio je sam dužnik.

Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojim se otvara predstečajni postupak nad Sokol Marić d..o.o, najvećom hrvatskom zaštitarskom tvrtkom kojoj je direktor Zlatko Marić, te poziva vjerovnike da do kraja listopada prijave svoje tražbine od tvrtke koja je u ovoj godini prijavila iznos ukupnog duga povećan za čak 142 milijuna kuna “temeljem mjenica iz faktoring poslova s Agrokorom/Konzumom”.

Prijedlog za pokretanje predstečajnog postupka podnio je sam dužnik, a u priloženom planu restrukturiranja Sokol Marić d.o.o. ističe se kako je “dodatni element prijeteće nelikvidnosti posljedica nedavnih objava poslovnih rezultata Agrokora u 2015. i 2016. na osnovi kojih se pretpostavlja realni otpis potraživanja od Agrokora u iznosu do 70 posto”. Ročište za ispitivanje tražbina zakazano je za 6. prosinca.     

Komentari (2)
Pogledajte sve

…kako stoji Marić..? ..i njegova vila na Turksu……..

Mentalitet “Prosjaka i sinova.”
Socijalizam je tu zajebao. Umjesto da knjigu spale, a Raosa strpaju na Goli otok, oni su još pustili da se snimi serija.
Da li se narod kojem su “kultni” junaci nepismeni i primitivni lopovi i prevaranti i koji se smije kad isti nadmudre policiju može nadati boljoj sudbini nego da ga pokradu?

New Report

Close