“Brodosplit svaki tjedan zapošljava 5 do 10 ljudi”

Autor: Poslovni.hr , 16. prosinac 2014. u 14:25
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Splitski Brodosplit nedavno je potpisao ugovor za gradnju pet ophodnih brodova za MORH.

Splitski Brodosplit nedavno je potpisao ugovor za gradnju pet ophodnih brodova za MORH, dobili su posao gradnje još jedne brane u Veneciji, nedavno su isporučili megakliješta za postavljanje naftovoda pod morem, a grade i turističke brodove i najveći jedrenjak na svijetu.

U razgovoru za Večernji list, predsjednik Uprave Brodosplita Tomislav Debeljak osvrnuo se na najnovije akvizicije "splitskog škvera", kao i na poslovnu politiku zapošljavanja ljudi.

Prema Debaljaku, Brodosplit će do 2016. godine, zajedno s kooperantima, imati 5.000 zaposlenih. Na tjednoj razini sada, kako kaže, zapošljavaju pet do deset ljudi.

– Upravo se završava prva jahta koju smo sagradili za vlastitu flotu. Početkom ožujka "Katina" plovi u Dubai, bit će u čarteru – kaže Debeljak koji nudi svoje rješenje za višak radnika:

– Ljudi određene struke ići će na ispomoć van – slat ćemo ih u Italiju i Njemačku. U gradnji broda imate cikluse. Imate one koji rade s čelikom, one koji boje i one koji opremaju interijere.

A što se tiče najovijeg ugovora s MORH-om o gradnji ophodnih brodova, Debeljak ni tu ne sakriva optimizam:

– Bit će to najkvalitetniji brod te vrste, s najboljim performansama u svijetu. Proizvod će biti vrhunski, uvjeren sam da će biti još narudžbi.

Komentirajte prvi

New Report

Close