Borovo službeno u predstečajnoj nagodbi

Autor: Poslovni.hr , 06. kolovoz 2013. u 14:18
Žarko Bašić/PD/PIXSELL

Postupak Predstečajne nagodbe službeno je otvoren u petak, 02.08.2013 rješenjem Financijske agencije.

Borovo iz Vukovara prvu fazu pokretanja predstečajne nagodbe započelo je 21.05.2013 predajom zahtjeva za otvaranjem postupka Predstečajne nagodbe, te je 24.05.2013 donesen zaključak o imenovanju povjerenika predstečajne nagodbe i rješenje o privremenoj mjeri deblokade računa. Za povjerenika u procesu predstečajne nagodbe imenovan je odvjetnik Tihomir Zec iz Osijeka, priopćeno je danas iz kompanije.

Postupak Predstečajne nagodbe službeno je otvoren u petak, 02.08.2013 rješenjem Financijske agencije. Istim se rješenjem vjerovnici pozivaju da u roku od 30 dana od objave oglasa o pozivanju vjerovnika na stranici Financijske agencije prijave svoje tražbine Nagodbenom vijeću podneskom u dva primjerka s dokazima kojima dokazuje postojanje i visinu tražbine. Također, istim rješenjem pozivaju se i dužnici društva Borovo da dospjele obveze ispunjavaju bez odgode.

Nadalje, navedenim je rješenjem zakazano i ročište za utvrđivanje tražbina na dan 17.10.2013. u 9:00 sati, u kongresnoj dvorani Zagrebačkog Velesajma.

U priopćenju se ističe i da je društvo u suradnji s renomiranim konzultantima izradilo održivi Plan restrukturiranja pozitivno ocijenjen od ovlaštenog revizora. Tim su planom definirane mjere financijskog restrukturiranja fokusirane na osiguranje likvidnosti, prodaju neposlovne imovine, prodaju nekonkurentnih zaliha te restrukturiranje i smanjenje duga.

Također, mjerama operativnog restrukturiranja obuhvaćeno je restrukturiranje proizvodnog i prodajnog sektora, te poslovnih procesa podrške i režijskih troškova.

Petogodišnjim planom poslovanja predviđa se postupan oporavak poslovnih prihoda, a pozitivni operativni rezultat se očekuje već 2014. godine.

Svi vjerovnici društva bili su od strane Uprave pozvani na dva velika sastanka o mjerama iz plana restrukturiranja, od kojih je prvi održan 03.06. u Zagrebu, a drugi 06.06. u Vukovaru.

S obzirom na već pokrenute promjene pod vodstvom aktualne Uprave, društvo zajedno sa svojih 993 djelatnika očekuje pozitivan ishod Predstečajne nagodbe u sljedeća četiri mjeseca, stoji u priopćenju. Restrukturiranjem pod okriljem postupka Predstečajne nagodbe osigurat će se dugoročni kontinuitet poslovanja društva te omogućiti vjerovnicima naplatu njihovih potraživanja, zaključuju iz Borova.

Komentirajte prvi

New Report

Close