Alžirci ih gurnuli u predstečaj

Autor: Marija Crnjak , 02. kolovoz 2018. u 11:04
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL/Ilustracija

Građevinska tvrtka Tehnika danas je na Zagrebačku burzu pustila obavijest da je nadležno Trgovačkom sudu predala zahtjev za pokretanje predstečanog postupka.

Građevinska tvrtka Tehnika danas je na Zagrebačku burzu pustila obavijest da je nadležno Trgovačkom sudu predala zahtjev za pokretanje predstečanog postupka. "S obzirom da se poslovni računi društva nalaze u blokadi, kao posljedica aktiviranja bankarskih garancija od strane alžirskog investitora, te slijedom toga aktiviranje sredstava osiguranja od strae banke izdavatelja, onemogućeno je redovno poslovanje društva te je ostvaren predstečajni razlog", stoji u obavijesti koju potpisuje glavni direktor Zlatko Sirovec.

Kako je poznato, alžirski državni investitor raskinuo je ugovor o gradnji bolnice u Alžiru, na kojem su bile angažirane Ingra i Tehnika, a odluko je pogođen i niz europskih kompanija koje su trebale graditi bolnice. Temeljni ugovor za izgradnju tog medicinskog objekta zaključen je 2011. godine u iznosu od 56 milijuna eura. U studenome lani potpisan je dodatak tom ugovoru u iznosu od 10,12 milijuna eura bruto, kojim je Ingri omogućeno da nastavi raditi taj objekt dodatnih 14 mjeseci zajedno s partnerom – Tehnikom.

Zagrebačka Ingra pred tri dana najavila je podizanje tužbe za naknadu štete protiv alžirskog državnog investitora, a s obzirom na činjenicu da je Alžir Ingrino tradicionalno tržište na kojem posluje već 40-ak godina.

Komentirajte prvi

New Report

Close