AD Brodovi grade jahte za Australce

Autor: Ivica Profaca,VLM , 09. rujan 2012. u 22:00

Vrlo kvalitetni australski ‘cruiser-racer’ Sydney GTS43 već je dobio pregršt pozitivnih kritika u specijaliziranim časopisima

Tvrtka AD brodovi, dosad poznata po vrlo uspješnim jedrilicama iz serije Salona, od ovog će mjeseca u svom pogonu u Solinu graditi i 13-metarske jedrilice ugledne australske kompanije Sydney Yachts. Rezultat je to ugovora o globalnoj strateškoj suradnji između dviju tvrtki kojim je predviđena proizvodnja i distribucija Sydneyevih brodica. Sve počinje proizvodnjom novog modela australskog proizvođača, Sydney GTS43, koji je već izazvao pregršt pozitivnih kritika u specijaliziranim časopisima.

Riječ je o vrlo kvalitetnom “cruiser-raceru” koji ima dovoljno prostora za putnike na krstarenjima, a performanse mu dopuštaju sudjelovanje i na najzahtjevnijim regatama. Plod je to suradnje Sydney Yachtsa i dizajnera Jasona Kera, koji je donio laganu, čvrstu, lako upravljivu, brzu, funkcionalnu i stilski zaokruženu jedrilicu. “Vrlo smo ponosni što smo dogovorili suradnju sa Sydney Yachtsom i što možemo predstaviti ovu australsku ikonu našim globalnim kupcima i distributerima. Ova suradnja će ojačati poziciju AD brodova na globalnom tržištu i pomoći daljnjem rastu i razvoju brenda Salona kao i Sydney Yachtsu. Sljedeće godine planiramo predstaviti i Sydney GTS37 za koji smatramo da će postaviti novi standard među brzim regatnim jedrilicama. Ova suradnja je nastavak naše strategije da kroz globalna partnerstva i nove proizvode i dalje rastemo unatoč krizi. Sada ćemo biti u mogućnosti zadovoljiti i segment kupaca koji traže prave regatne brodove i povećati portfelj proizvoda koje nude naši distributeri u svijetu”, kaže član Uprave AD Brodova Krešimir Sečak. Slične nade gaje i Australci, u objavi povodom potpisivanja ugovora njihov izvršni direktor Darren Williams kaže da su u AD Brodovima kao proizvođaču pronašli idealnoga strateškog partnera.”Ova suradnja će omogućiti Sydney Yachtsu da znatno ojača svoju tržišnu poziciju i u kratkom vremenu razvije nove proizvode uz vrhunsku kvalitetu jedrilica po konkurentnoj cijeni.

Sydney Yachts će tako biti ponovno cjenovno konkurentan svim europskim brodogradilištima, ali s prednošću dugogodišnjega australskog iskustva u razvoju brzih regatnih jedrilica“, kaže Williams. Za jedrilicu Sydney GTS43 ugledni časopis Sail World je tijekom promocije u ožujku napisao da je riječ o najiščekivanijem novom modelu još otkako je Sydney Yachts počeo 1993. proizvoditi svoj model BH41. Brodicu koja će se proizvoditi u Solinu odmah su proglasili najboljom dvonamjenskom (krstarenja i regate) jedrilicom na australskom tržištu te adutom za povratak Australije na svjetsku nautičku scenu.”Bez obzira idete li njome na regatu Sydney-Hobart ili u nedjeljno popodne s obitelji uživate na sidrištu GTS43 impresionira svojom kvalitetom“, napisao je recenzent Sail Worlda.Sydney GTS43 je duga ”preko svega” 13,1 metar, široka 4,2 metra, ima rezervoar za gorivo od 110 litara, a spremnik za vodu prima 200 litara. Raspolaže unutarnjim motorom Yanmar od 29,9 kilovata. Inače, ovom jedrilicom već su postignuti zavidni uspjesi na regatama u jugoistočnoj Aziji, nedavno je jedna od njih pobijedila na dvodnevnoj regati u Singapurskom tjesnacu.



Australske jedrilice gradit će se u Solinu

Komentirajte prvi

New Report

Close