Više od pola prometa uzela dionica Arene

Autor: Tomislav Pili , 03. kolovoz 2017. u 17:26
Foto: Thinkstock

CROBEX10 ojačao je dvostruko manjih 0,1 posto te se zaustavio na 1111 bodova.

Rast indeksa uz skromnu likvidnost obilježili su trgovinski četvrtak na Zagrebačkoj burzi. Završetkom trgovanja CROBEX se uspeo na 1889 bodova što je 0,2 posto više nego u srijedu.

CROBEX10 ojačao je dvostruko manjih 0,1 posto te se zaustavio na 1111 bodova. Međutim, blagi uspon indeksa ostvaren je u uvjetima vrlo skromne likvidnosti. U četvrtak je protrgovano vrijednosnicama za malo više od tri milijuna kuna, a nakon nekoliko dana pauze opet su u fokusu investitora bile dionice turističkih kompanija.

Najveći promet od 1,7 milijuna kuna ostvarila je dionica Arena Hospitality Groupa koja je poskupila 0,84 posto na 482 kune. To je ujedno i jedina dionica koja je ostvarila milijunski promet. Na vrh ljestvice dobitnika u četvrtak je čvrsto zasjela dionica Zagrebačke burze s rastom cijene od 3,3 posto na 15,5 kuna.

Ipak, taj skok nije bio dovoljan da izbriše sve gubitke koje je dionica zabilježila tijekom ove godine. Za 2017. to je izdanje i dalje u minusu većem od tri posto što je ipak osjetno manje od gubitka CROBEX-a od 5,2 posto. Smanjenje cijene zabilježilo je samo pet dionica, a gubitkom prednjači pulsko brodogradilište Uljanik sa 8,6 posto pada, pa se zaustavilo na 29,25 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close