Uz slabu likvidnost prekinut trodnevni pozitivni niz

Autor: Poslovni.hr , 09. studeni 2012. u 09:32
Ilustracija

Likvidnost tržišta je i dalje niska, obzirom da je redovni promet dionicama iznosio 7,67 milijuna kuna, a najlikvidniji je s tek 845 tisuća kuna bio Hrvatski Telekom.

Domaći su burzovni indeksi četvrtak zaključili s minusima, prekinuvši time trodnevni pozitivni niz. Vrijednost Crobexa je spuštena 0,86 posto na 1.761,33 bodova, dok je uži Crobex10 korigiran 0,87 posto na 990 bodova, pišu analitičari u novom izdanju publikacije RBA Dnevne financijske vijesti.

Likvidnost tržišta je i dalje niska, obzirom da je redovni promet dionicama iznosio 7,67 milijuna kuna, a najlikvidniji je s tek 845 tisuća kuna bio Hrvatski Telekom, čija je prosječna cijena jučer pala 0,71 posto u odnosu na dan ranije. Većina likvidnijih izdanja je zabilježila gubitke, pri čemu je najviša stradala dionica Medike, koja bilježi pad cijene od 9,72 posto uz 334 tisuće kuna prometa, pišu RBA analitičari.

Iz INA-e su objavili kako je INAgip, zajednička kompanija Ine i talijanskog Enija, potpisala Ugovor o izgradnji odobalnih plinskih platformi s tvrtkom Rosetti Marino iz Italije, pri čemu će značajan dio radova izgradnje izvesti hrvatski podizvođač Viktor Lenac. Ukupna vrijednost ugovora je 30 milijuna eura i obuhvaća izgradnju jedne platforme u idućih 20 mjeseci, dok je izgradnja druge platforme opcionalna ovisno o rezultatima daljnjih istraživanja.

Zadnja cijena Ininih dionica nije se mijenjala u odnosu na srijedu (4.200 kn), dok je prosječna spuštena 0,87 posto uz 162 tisuće kuna prometa, navodi se u analizi.

Komentirajte prvi

New Report

Close