Terminski indeksi najavljuju daljnji uspon cijena

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. ožujak 2013. u 15:11
Ilustracija Guliver/Thinkstock

Terminski Dow Jones oko 13,30 bio je u plusu 51 bod, tehnološki Nasdaq 9,5 bodova, a S&P 500 5,6 bodova.

 Uoči objave novih podataka s američkog tržišta rada, terminski indeksi na Wall Streetu najavljuju danas daljnji rast cijena dionica, dan nakon što je Dow Jones dosegnuo rekordnu razinu. Terminski Dow Jones oko 13,30 bio je u plusu 51 bod, tehnološki Nasdaq 9,5 bodova, a S&P 500 5,6 bodova.

U utorak je Dow Jones završio trgovanje na 14.253 boda, povijesno najvišoj razini. Od početka godine u plusu je više od 8 posto. I na europskim burzama najvažniji indeksi dosegnuli su najviše razine od financijske krize 2008. godine. Pariški CAC, londonski Ftse i frankfurtski DAX indeks trenutno su u plusu između 0,22 i 1 posto. Pozitivno na tržište utječu očekivanja investitora da će sve vodeće središnje banke u svijetu do daljnjega zadržati labavu monetarnu politiku. Ovoga tjedna zasjedaju Europska središnja banka, Bank of England i Bank of Japan.

Danas će biti objavljeno izvješće o zapošljavanju u privatnim američkim kompanijama u prošlome mjesecu agencije ADP. Ekonomisti procjenjuju da je u veljači u SAD-u bilo otvoreno 170.000 novih radnih mjesta. Nove smjernice investitorima će dati i podaci o rastu narudžbi trajnih dobara u siječnju. Kasnije tijekom dana, pak, Fed će objaviti 'bež' knjigu o gospodarskim uvjetima u SAD-u. Od poslovnih vijesti, veću pozornost investitora privukla je odluka europske regulatorne agencije da kazni Microsoft sa 561 milijun eura zbog kršenja obećanja da će potrošačima na europskom tržištu ponuditi izbor web poslužitelja.

Komentirajte prvi

New Report

Close