Rast prihoda i dobiti Jamnice i Leda

Autor: Ana Blašković , 31. srpanj 2015. u 10:00
Toplo vrijeme pogodovalo rezultatima Leda/ G. Jakuš/PIXSELL

Pomogli akvizicije i dobro vrijeme.

Polugodišnja neto dobit Agrokorove Jamnice iznosila je 104,6 milijuna kuna, što je u usporedbi s krajem lipnja prošle godine povećanje od gotovo 16 milijun kuna ili 17,5 posto.

U prvih šest mjeseci kompanija je ostvarila 1,24 milijarde kuna prihoda, a u odnosu na isto razdoblje lani riječ je o skoku prihoda od 59 posto. Istodobno, rashodi kompanije dosegnuli su 1,1 milijardu kuna, što je porast od 65 posto. Toliki utjecaj na rezultat donijela je akvizicija Roto dinamica, čiji ukupni prihodi iznose 437,7 milijuna kuna. Izvješće ulagačima pokriva razdoblje do kraja lipnja, pa je Uprava u komentarima navela da je u međuvremenu Jamnica, zajedno sa Sarajevskim kiseljakom, postala jamac za 50 milijuna eura kredita koji je matični koncern podigao kod Sberbank Europea.

Sestrinska kompanija Ledo bilježi rast prihoda i dobiti. Neto dobit porasla je sa 100,9 milijuna kuna krajem lipnja 2014. na 161,6 milijuna kuna. Poslovni prihodi grupe Ledo u prvih šest mjeseci rasli su 14,8 posto, što u kompaniji objašnjavaju intenzivnim marketinškim i prodajnim aktivnostima, dobrim početkom turističke sezone te nezaobilaznim dobrim vremenskim prilikama. Poslovni prihodi iznosili su 1,1 milijardu kuna, dok su poslovni rashodi porasli na 942,3 milijuna kuna. Uprava ističe da su u prvoj polovici godine sva društva iz grupe Ledo zabilježila rast dobiti iz poslovanja, pa je bruto dobit Leda u konačnici bila veća 42,4 posto dosegnuvši 186,5 milijuna kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close