Predsezona u Valamaru 13 posto jača nego lani

Autor: Marija Crnjak , 30. srpanj 2018. u 22:00
Glavninu rasta prihoda donose pansioni

Rast poslovanja u predsezoni nastavljen je četvrtu godinu, te je prvi puta realizirano više od dva milijuna noćenja u prvih šest mjeseci.

U prvih pola godine ukupni prihodi Valamara iznosili su 648 milijuna kuna, što je za 13 posto više nego lani, što je prvenstveno rezultat porasta noćenja od 9 posto i prosječne cijene od 5 posto, javili su iz kompanije koja je u ovoj godini poboljšala efikasnost, uz rast operativne dobiti (EBITDA) od 17 posto, brže od prihoda.

Rast poslovanja u predsezoni nastavljen je četvrtu uzastopnu godinu, te je prvi puta realizirano više od 2 milijuna noćenja u prvih šest mjeseci godine, stoji u jučerašnjoj objavi Valamar Rivijere. Glavninu rasta prihoda od prodaje čine prihodi pansiona koji su 16 posto u plusu, te 10-postotni porast prihoda vanpansionske hrane i pića. 'Valamar ostvaruje iznimne rezultate već četiri uzastopne godine u periodu prvih šest mjeseci, što je ujedno i važan pokazatelj produljenja sezone.

Za to je prvenstveno zaslužan intenzivan investicijski ciklus u povećanje konkurentnosti i podizanje kvalitete objekata i usluga, pri čemu upravo repozicionirani objekti za goste više platežne moći bilježe odličnu potražnju,' izjavio je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere. U Valamaru kažu da je kontinuirani rast pokazatelja izvan ljetne sezone potvrda dugoročne strategije ulaganja u repozicioniranje portfelja putem razvoja proizvoda te ulaganja u kvalitetu, djelatnike i razvoj destinacija.

 

Kukurin

Repozicionirani objekti za goste više platežne moći bilježe odličnu potražnju.

Uoči sezone realiziran je investicijski ciklus vrijedan više od 700 milijuna kuna, a Nadzorni odbori Valamar Riviere i Imperiala dali su prethodnu suglasnost na investicijski ciklus 2019. u ukupnom iznosu od 752 milijuna kuna.

Ujedno, u procesu privatizacije i ponude za preuzimanje dionica Hotela Makarska, Valamar je do srpnja 2018. godine stekao 55,45% dionica makarskog hotelijera. Planirano je da će konsolidacija poslovanja Hotela Makarska ići s krajem srpnja. U tijeku je razmatranje plana restrukturiranja za Helios Faros u stečaju, za koji su Valamar Riviera i PBZ Croatia osiguranje zajedno predali ponudu za ulaganje i dokapitalizaciju. Prošli tjedan najavili su i prvu akviziciju van Hrvatske, u austrijski hotel Petersbühel, te u Poreču otvorili novu upravnu zgradu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close