Nakon rekordnog pada, pred Alibabom najbolji mjesec

Autor: Ana Blašković , 26. listopad 2015. u 22:01
Jack Ma uspješno je izlistao Alibabu na burzu, a potom i smirio nervozne ulagače/REUTERS

Vjetar u leđa donijet će stimuliranje ekonomije u Kini u idućih pet godina.

Nakon što joj je post IPO cijena zabilježila rekordni pad, dionici Alibabe sreća na tržištu kapitala se okrenula. Pred Alibabinom dionicom je najbolji trgovinski mjesec i to posebice pošto su analitičari posljednjih tjedana redom povećavali predviđanja o prodaji kompanije, piše Bloomberg.  

Alibabini rezultati trebali bi biti objavljeni danas, a očekuje se rast prihoda od prodaje oko 27 posto u zadnjem kvartalu. Dodatni vjetar u leđa dionici donijet će najavljeni paket za stimuliranje kineskog gospodarstva u idućih pet godina, započet prošlotjednim snižavanjem ključnih kamatnih stopa. Čelnik kompanije Jack Ma uspješno je izlistao Alibabine dionice na burzu zahvaljujući potpori ulagača koji su se kladili na budućnost internetske trgovine.

 

27posto

očekuje se rast prihoda Alibabe u trećem kvartalu

Unatoč dobrim inicijalnim rezultatima, usporavanje kineskog gospodarstva na najniže razine u posljednjih 25 godina i pad cijene dionice koje je izbrisalo 150 milijardi dolara tržišne kapitalizacije Alibabe, ponukalo je Maa da se obrati ulagačima i pokuša smiriti nervozu. Argumentirajući da se previše važnosti stavlja na performanse kineskog gospodarstva, čini se da je u tome i uspio budući da se posljednjih tjedana dionica oporavila.

Dionica Alibabe strmoglavila se na svoj povijesni minimum od 57,2 dolara, odnosno 16 posto ispod cijene u IPO-u. Otada je skočila više od 30 posto na 75,62 dolara krajem prošlog tjedna. Analitičari koji prate dionicu Alibabe u međuvremenu su na bolje korigirali predviđanja o prodaji te očekuju 21,4 milijarde juana (3,4 milijarde dolara) od prodaje u kvartalu koji završava s krajem rujna, dok je prilagođena zarada po dionici podignuta na 3,44 juana. 

Komentirajte prvi

New Report

Close