Najsnažniji skok Valamara u 5 mjeseci

Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Dionički je promet iznosio 6,6 milijuna kuna, a ukupnom prometu još valja pribrojiti 174.000 kuna obvezničkog prometa.

Dionički indeksi Zagrebačke burze i drugi dan zaredom zaključili su trgovanje "u zelenom", uz već karakterističan nizak promet.

Završetkom trgovanja u srijedu CROBEX se zaustavio na 1850 bodova što je vrlo blagih 0,04 posto više nego dan ranije.

No, zato je CROBEX10 ojačao nešto značajnijih 0,39 posto te se zaustavio na 1072 boda. Dionički je promet iznosio 6,6 milijuna kuna, a ukupnom prometu još valja pribrojiti 174.000 kuna obvezničkog prometa. No, i s tom razinom likvidnosti jedno je izdanje uspjelo prijeći milijun kuna prometa, uzevši gotovo trećinu dioničkog prometa.

Radi se o Valamar Rivieri koja je prikupila 2,75 milijuna kuna prometa, a najveći fokus ulagača rezultirao je skokom cijene od 3,45 posto na 42 kune. Inače, ovako snažan dnevni skok cijene Valamarove dionice nije zabilježen od 11. listopada prošle godine.

Unatoč zavidnom rastu vrijednosti, Valamar se ipak nije dokopao i titule dobitnika dana. To je osvojila dionica Đure Đakovića kojoj cijena već drugi dan zaredom snažno raste.

Nakon 6,2 posto u utorak, u srijedu je ojačala dodatnih 7,7 posto te se zaustavila na 16,70 kuna. Gubitnik dana dionica je šećerane Viro koja je oslabila 4,4 posto i zaustavila se na 155 kuna.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve