Ericsson NT ‘milijunaš’ nakon osam mjeseci

Autor: Tomislav Pili , 24. rujan 2018. u 17:18
Foto: GettyImages

Redovan promet dionicama dosegao je 4,5 milijuna k.

Novi radni tjedan glavni dionički indeks Zagrebačke burze započeo je u pozitivnom tonu uz dvostruko veću likvidnost nego u petak.

Završetkom trgovanja u ponedjeljak indeks CROBEX zaustavio se na 1810 bodova što je 0,36 posto više nego dan ranije. Međutim, uže mjerilo CROBEX10 nije bilo "te sreće", pa je oslabilo 0,18 posto čime se spustilo do 1054 boda. Redovan promet dionicama dosegao je 4,5 milijuna kuna, a to je bilo dovoljno da dvije dionice prijeđu razinu milijunskog prometa.

Na vrhu ljestvice najlikvidnijih zasjeo je Ericsson Nikola Tesla, rijedak gost kluba "milijunaša" pošto je milijunski promet tom dionicom posljednji puta zabilježen 29. siječnja ove godine.

U ponedjeljak je ENT-om protrgovano za 1,3 milijuna kuna, a cijena je pri tome oslabila malo manje od jedan posto i zaustavila se na 1055 kuna.

Cijena je pala, i to znatnih dva posto, i drugom "milijunašu", Valamar Rivieri koji je prikupio 1,05 milijuna kuna prometa pri čemu se vrijednost te turističke perjanice spustila na 38,40 kuna.

Dobitnik dana dionice je Jadrana koja je uzletjela 5,7 posto na 13 kuna, a tri posto rasta zabilježila je i Arena Hospitality Group koji sada vrijedi 375 kuna. Gubitnik dana dionica je Optima telekoma koja je potonula 5,3 posto na 1,60 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close