CROBEX raste treći dan, povećan promet

Foto: GettyImages Foto: GettyImages

Ojačao je i CROBEX10 uspevši se na 1022 bodova što je 0,36 posto više nego dan ranije.

Dionički indeks Zagrebačke burze u srijedu je cijelo vrijeme oscilirao između pozitivnog i negativnog područja, ali se na kraju ipak uspio zaustaviti u "zelenom".

Završetkom trgovanja CROBEX je ojačao 0,24 posto zaustavivši se na 1741 bod čime je produžio pozitivnu seriju na treći dan.

Ojačao je i CROBEX10 uspevši se na 1022 bodova što je 0,36 posto više nego dan ranije. Trgovinski dan protekao je uz izraženiju likvidnost nego proteklih dana, pa je ukupan promet dosegnuo 44,2 milijuna kuna, ponajviše zahvaljujući obvezničkom prometu od 34,1 milijun kuna.

U redovnom dioničkom prometu protrgovano je vrijednosnicama za 8,2 milijuna kuna, a najlikvidnija je bila dionica Valamar Riviere s 1,9 milijuna kuna prometa uz pad cijene za 1,5 posto na 33,60 kuna.

Tom je dionicom ostvarena i blok-transakcija od od preko dva milijuna kuna. Osim turističke perjanice, milijunski promet ostvarili su još Podravka i Čakovečki mlinovi s 1,2, odnosno 1,1 milijun kuna prometa.

Dobitnik dana dionica je Vira koja je na skromnom prometu od 14.000 kuna anulirala potonuće od utorka skočivši 8,4 posto. Time se dionica te šećerane vratila na 103 kune. Gubitnik dana je Petrokemija padom od 4,8 posto na 40 kuna.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!