Crobex pao, Arena u fokusu ulagača

Foto: Zarko Basic/PIXSELL Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Gubitnik dana je Viadukt koji je nakon kratke dvodnevne pauze opet nastavio s gubitkom vrijednosti.

Novi radni tjedan na domaćem tržištu kapitala donio je nastavak cik-cak kretanja indeksa. Završetkom trgovanja u ponedjeljak na Zagrebačkoj burzi CROBEX je oslabio 0,26 posto i tako je izbrisao sav dobitak ostvaren u petak. CROBEX se zaustavio na 1853 bodova, a CROBEX10 na 1103 boda što je 0,39 posto niže nego dan ranije.

Uobičajeno niska ljetna likvidnost od svega 5,7 milijuna kuna donijela je tek jednu dionicu s milijunskim prometom. U fokusu ulagača našla se turistička kompanija Arena Hospitality Group prikupivši 2,2 milijuna kuna prometa, a porasla joj je i cijena za 0,4 posto na 482 kune. To je ujedno i najviša cijena te dionice od 2. lipnja ove godine. Iza pulskog hotelijera slijedi Hrvatski telekom sa 872.000 kuna prometa i padom cijene od 1,3 posto na 178 kuna dok je Valamar Riviera oslabio 1,2 posto i zaustavio se na 43,10 kuna.

Gubitnik dana je Viadukt koji je nakon kratke dvodnevne pauze opet nastavio s gubitkom vrijednosti. Nakon gotovo tri posto u petak, u ponedjeljak se posrnuli “građevinac” srušio dodatnih 17 posto na 29,01 kuna. Da građevinska tuga ne mora biti pregolema pokazuje Institut IGH - dobitnik dana - koji je ojačao 1,4 posto i zaustavio se na 299,77 kuna.     

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve