Cijena dionice Dalekovoda skočila više od 5 posto

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. lipanj 2017. u 09:31
Foto: Filip Brala / Pixsell

Crobex indeks prošloga je tjedna porastao 0,36 posto, na 1.864 boda, dok je Crobex10 ojačao 0,49 posto, na 1.113 bodova.

Na Zagrebačkoj su burzi Crobex indeksi porasli i prošloga tjedna, drugoga zaredom, pa su dosegnuli najviše razine od kraja svibnja, no promet je i dalje skroman.

Crobex indeks prošloga je tjedna porastao 0,36 posto, na 1.864 boda, dok je Crobex10 ojačao 0,49 posto, na 1.113 bodova.

Porastavši drugi tjedan zaredom, oba su indeksa dosegnula najviše razine od kraja svibnja.

Redovni promet iznosio je 23,7 milijuna kuna, što je otprilike 8 milijuna manje nego tjedan dana ranije. Još je 9,1 milijun kuna prometa ostvareno u blok transakciji povlaštenim dionicama Adrisa po cijeni od 471 kunu po dionici.

"Prošli, zbog praznika skraćeni trgovinski tjedan obilježio je nastavak trenda niske likvidnosti, pa su prosječni redovni dnevni prometi iznosili oko 5,7 milijuna kuna, uz blagi porast najvažnijih indeksa Crobex i Crobex10 koji su dosegnuli najviše vrijednosti od kraja svibnja“, kaže Luka Grgić, financijski analitičar u Zagrebačkoj banci.

Najveći promet, 6,8 milijuna kuna, prošloga je tjedna ostvaren dionicama Arena Hospitality Groupe, a cijena im je porasla 1,1 posto, na 470,11 kuna.

I druga najlikvidnija dionica prošloga je tjedna bila iz turističkog sektora. Uz promet od 4,3 milijuna kuna, cijena Valamar Rivijere oslabila je 0,5 posto, na 43,70 kuna.

„Interes investitora za dionice turističkih kompanija podržavaju i ovaj tjedan objavljeni podaci Hrvatske turističke zajednice o porastu broja dolazaka za 22 posto i noćenja za 24 posto u dosadašnjem dijelu godine“, kaže Luka Grgić.

Treće mjesto najtrgovanijih dionica zauzelo je povlašteno izdanje Adris grupe kojim je ostvareno oko 3 milijuna kuna redovnog prometa, pri čemu je cijena te dionica porasla 1,7 posto, na 473 kune.

S prometom od 2,1 milijun kuna slijedila je dionica Podravke, koja je poskupila 2,9 posto, na 328,90 kuna.

Dionicom HT-a ostvaren je, pak, promet od 1,6 milijuna kuna, a cijena joj je skliznula 0,7 posto, na 175,15 kuna.

„Od korporativnih vijesti treba istaknuti da je Zagrebački holding najavio izdavanje druge tranše obveznica ukupnog nominalnog iznosa do 500 milijuna kuna početkom srpnja, čime će financirati otplatu obveznica izdanih prije deset godina, u iznosu od 153,7 milijuna eura, a koje dospijevaju 10. srpnja", kaže Luka Grgić.

U fokusu je ulagača u petak bila i dionica Dalekovoda.

"Dalekovod je u petak objavio kako je pred potpisom novog ugovora u Norveškoj nakon što je njegova ponuda odabrana kao najpovoljnija na 35 milijuna eura vrijednom natječaju za izgradnju dalekovoda Modalen – Mongstad“, kaže Luka Grgić.

U petak je cijena dionice Dalekovoda skočila više od 5 posto, na 23 kune, no u cijelom prošlom tjednu zabilježila je gubitak od oko 4 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close