Burza odlučila uvrstiti dionicu Peveca

Autor: Tomislav Pili , 22. prosinac 2014. u 09:59
Darko Šket, Pevec/ŽB/PIXSELL

Uprava trgovačkog lanca tvrdi kako nije inicirala uvrštenje na MTP.

Zagrebačka burza u petak je objavila rješenje kojim uvrštava na Multilateralnu trgovinsku platformu (MTP) dionicu Peveca, i to na vlastiti zahtjev.

Trgovanje započinje 30. prosinca. Na pitanje zašto su odlučili uvrstiti Pevecove dionice, s burze poručuju da to omogućuju Pravila Burze i Zakon o tržištu kapitala."Neki od kriterija za primanje u trgovinu temeljem zahtjeva Burze jesu interes investicijske javnosti ili dovoljan broj dionica distribuiranih javnosti. Pevec je samo jedno od društava koje je Burza tijekom ove godine primila u trgovinu na MTP Fortis.", kažu na ZSE. U Pevecu pak kažu kako je Zagrebačka burza samostalno uvrstila dionicu bez inicijative Uprave.

"Pevec je jedno od 40-tak društava koja su u posljednjih godinu dana na ovaj način uvrštena na tu trgovinsku platformu. Uvrštenjem na trgovinsku platformu MTP Fortis tvrtka Pevec nema nikakve obveze prema Zagrebačkoj burzi", ističu u tom trgovačkom lancu. Na pitanje kakav interes ulagača očekuju za trgovanje njihovim dionicama, u Pevecu kažu kako nisu u mogućnosti "predvidjeti okvire u kojima će se odvijati trgovanje dionicom".Trgovački lanac Pevec trenutačno ima 14 prodajnih centara s više od 1000 zaposlenika, a planira i daljnje širenje. Tvrtka će ovu godinu završiti s prihodima od gotovo 870 milijuna kuna, 20 posto više u odnosu na lanjsku godinu. Već iduće godine očekuju promet od milijardu kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close