Arena prikupila 788,3 milijuna kuna

Autor: Marija Crnjak , 28. svibanj 2017. u 22:00
Nova kapitalna ulaganja/D.M./PIXSELL

Više od petine novih dionica upisali su međunarodni ulagatelji.

Arena Hospitality Group uspjela je u deset dana prikupiti 788,3 milijuna kuna na međunarodnoj javnoj ponudi dionica koja je trajala 25. svibnja, što će im omogućiti nova kapitalna ulaganja i širenje u regiji, objavila je kompanija u petak.

Arenina javna ponuda dionica prva je javna ponuda hrvatskog hotelijerskog društva te najveće prikupljanje sredstava jedne hrvatske kompanije nakon 2007. godine. Više od 20 posto Novih dionica upisano je od strane međunarodnih ulagatelja, otkriva Boris Ivesha, predsjednik Upravnog odbora Arene.  "Zadovoljni smo što je Arena ostvarila još jedan važan cilj u transformaciji u međunarodno hotelijersko društvo s dobro balansiranim porfteljom.

Nakon uspješnog road showa, tijekom kojeg je naš tim posjetio niz postojećih i potencijalnih ulagatelja u gradovima kao što su Zagreb, Ljubljana, London, Stockholm, Tallinn i Beč, baza naših dioničara se proširila", izjavio je Ivesha. Nakon javne ponude dionica hrvatskim i međunarodnim ulagateljima, Arena će izdati 1.854.971 novih dionica po cijeni od 425 kuna po novoj dionici, priopćili su iz te turističke kompanije.

Komentirajte prvi

New Report

Close