Znate li koliko vas košta davanje žmigavaca?

Autor: Poslovni.hr , 28. kolovoz 2017. u 12:19
Foto: Thinkstock

Vjerojatno nikada niste razmišljali o tome koliko godišnje uložite novaca u davanje žmigavaca.

Vjerojatno nikada niste razmišljali o tome koliko godišnje uložite novaca u davanje žmigavaca, a ako već i jeste, niste se 'bacili' na računanje, piše Dnevnik.hr

Ljudi s Chapter S kanala na YouTubeu nakon kvalitetnog korištenja matematike i fizike, zaključili su da ako svako korištenje pokazivača smjera traje pet sekundi te da je za pokretanje svih šest žaruljica, koje koriste 0,8 W po sekundi, potrebno 0.00005 litara goriva. Godišnje ulaganje vozača u uporabu žmigavaca bilo bi, za novčanik uistinu teške – 3,50 kn.

S obzirom da se u proces davanja žmigavaca najteže upuštaju vozači luksuznih vozila nastalih u njemačkim pokrajnama Bavarskoj i Baden-Württembergu, čije održavanje nije jeftino, sada postaje jasno zašto im je upravo ovo najefikasniji način uštede novca. Srećom, najnoviji premium modeli koriste LED tehnologiju, a ona od vlasnika u periodu od 365 dana iziskuje mnogo ugodnijih 0,55 kn.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Dragi novinari, električna snaga (oznaka P, mjerna jedinica W) je brzina promjene električne energije (oznaka W, mjerna jedinica Ws ili J) u vremenu (oznaka t, mjerna jedinica s). “0,8 W po sekundi” je 0,8 W/s. Treba pisati “0,8 vatsekundi (0,8 Ws) ili 0,8 J. Ispravno je P=W/t (Ws/s). P/t (W/s) ne postoji. 🙂

fenomenalno, nikada više pokazivač smjera, što nekoga briga kuda ja skrećem, ušteda je za cijeli vozački staž oko 150-200 kn, ali zato posljedice mogu biti katastrofalne, kakav je ovo članak ?

Ovo mora biti najveca idiotarija koju procitah u zadnjih mjesec dana.

New Report

Close