VIDEO: Od YouTube-a najviše na svijetu zarađuje jedno dijete

Autor: Poslovni.hr , 05. siječanj 2020. u 11:02
Foto: YouTube screenshot Ryan's World

Osmogodišnji dječak koji pregledava igračke proglašen je YouTuberom koji najviše zarađuje, drugu godinu zaredom.

Ryan s YouTube kanala Ryan's World zaradio je 26 milijuna dolara (20 milijuna funti) u 2019. godini, u usporedbi s 22 milijuna dolara u 2018. godini, prema godišnjem rangu top 10 Forbes-a, na temelju procijenjene zarade između lipnja 2018. i lipnja 2019. godine, prenosi BBC.

YouTube računi Dude Perfect-a i Nasty-a našli su se na drugom i trećem mjestu s 20 milijuna USD i 18 mil. USD.

Zajedno je 10 najplaćenijih YouTubera 2019. godine zaradilo 162 milijuna dolara.

Dude Perfect predstavlja pet prijatelja u 30-ima koji se također igraju s igračkama kao što su Nerf puške te pokušavaju razne trikove.

U kanalu Nastya nalazi se Anastasia Radzinskaya, rođena na jugu Rusije s cerebralnom paralizom.

A na računu Jeffree Star-a ima na desetine videozapisa u kojima se podučava šminkanju.

Forbes je procijenio prihod prije oporezivanja od reklama, sponzoriranog sadržaja, prodaje robe i turneja.

Ryan – koji živi sa majkom, ocem i sestrama blizankama u Teksasu – obično svakodnevno objavljuje novi videozapis za svojih 22,9 milijuna pretplatnika.

Često ima milijune klikova po videu, a par videa ih ima više od milijardu.

Ryanov najpopularniji videozapis koji ima 1,9 milijardi pregleda petominutna je snimka kako trči u svom vrtu i izvlači plastična jaja s igračkama iznutra.

"96,5% YouTubera ne zaradi dovoljno od prihoda od oglašavanja da bi prešlo američku granicu siromaštva – a s brojem stvaralaca na platformikoji  neprestano raste, konkurencija se samo pojačava.", naveo je za BBC Chris Stokel-Walker, pisac o internetskoj kulturi i autor knjige ‘YouTubers’.

YouTube videozapisi s djecom u njima u prosjeku dobivaju tri puta više pregleda od ostalih vrsta videozapisa, pokazalo je istraživanje američkog istraživačkog centra Pew Research Center.

Minecraft i Fortnite igrač Dan TDM-a (Daniel Middleton) jedini je Britanac koji je na popisu. Pao je s četvrtog na deveto mjesto jer mu je zarada pala za 6,5 milijuna dolara na godišnjoj razini.

PewDiePie skočio je sa devete na sedmu poziciju, usprkos kritikama zbog antisemitskih i rasističkih videa.

No, Logan Paul, koji je pokazao tijelo očigledne žrtve samoubojstva prošlog siječnja, ispao je od ovogodišnjeg popisa, kao i njegov brat Jake koji je 2018. godine bio drugi.

Komentirajte prvi

New Report

Close