Torinska arhitektonska dama spaja hranu, posao i kulturu

Autor: Marta Duić , 19. travanj 2018. u 21:59
Foto: press

Avangardna zgrada kompanije lavazza utjelovljuje vrijednosti tvrtke i 120 godina tradicije proizvodnje kave, uz brigu o okolišu i energetskoj učinkovitosti.

Krajem prošloga tjedna u Torinu je na 30.000 kvadrata otvoren kompleks Nuvola u kojem se proizvode ideje i poslovi, hrana i kultura. U pitanju je sjedište tvrtke Lavazza, a arhitekt Cino Zucchi autor je ove avangardne poslovne zgrade. Vodeći računa o okolišu i energetskoj učinkovitosti, prostor osim ureda za više od 600 zaposlenika obuhvaća gurmanski restoran s novom vizijom suvremene talijanske kuhinje, bistro za zaposlenike, institut za primijenjenu umjetnost i dizajn te muzej koji otvara univerzum kave, njegove rituale i Lavazzine komunikacijske uspjehe. Uz to, Nuvola je trg otvoren za javnost, s vidljivim ostacima ranokršćanske bazilike na arheološkom nalazištu i prostor za događanja, kongrese i kulturne događaje.

Uspomene s pogledom na budućnost

S investicijom većom od 120 milijuna eura, kompleks Nuvola Lavazza utjelovljuje vrijednosti tvrtke i više od 120 godina povijesti. ˝Kompleks sadrži naše uspomene i našu budućnost”, kaže predsjednik Grupe Alberto Lavazza. Kako objašnjava potpredsjednik Giuseppe Lavazza, riječ je o ogromnom portalu koji povezuje tvrtku, grad u kojem je osnovana i više od 90 zemalja u kojima Lavazza posluje. Zahvaljujući jelovniku koji je osmislio Federico Zanasi restoran teži pomaku paradigme u suvremenoj talijanskoj kuhinji. Bistro za zaposlenike inspiriran je slow food filozofijom, a jela su raspoređena na tri restoranska otoka- ¡Tierra! za ekološku i zdravu hranu, San Tommaso 10 za talijansku uličnu hranu i Murisengo za tradicionalna talijanska i pijemontska jela. Muzej se sastoji od pet galerija pa tako Casa Lavazza prati više od 120 godina povijesti tvrtke, La Fabbrica se usredotočuje na proizvodnju kave, La Piazza slavi ritual kave, L’Atelier prikazuje kreativne projekte tvrtke, a Universo poziva posjetitelje na razmišljanje o njihovom iskustvu u Muzeju Lavazza.

Komentirajte prvi

New Report

Close