Šveđani uveli šestosatno radno vrijeme, a on se pokazao kao pun pogodak

Autor: Poslovni.hr , 18. rujan 2015. u 14:42
Foto: Thinkstock

Eksperiment sa skraćenim radnim vremenom proveden u jednom staračkom domu, a rezultati su bili i više nego zadovoljavajući.

Radnici u SAD-u provedu u prosijeku 47 sati tjedno u uredu prateći na taj način svjetski trend gdje radnici rade sve više kako bi ostavili dojam boljeg radnika. S druge strane, Šveđani su shvatili da su im radnici produktivniji ukoliko im je radno vrijeme kraće, pa su ga tako skratili za dva sata a plaće nisu smanjili, piše Guardian. Međutim jedan starački dom u Švedskoj pokazao je pozitivne rezultate eksperimenta koji je uveden prošle godine.

Eksperiment sa skraćenim radnim vremenom proveden u jednom staračkom domu, a rezultati su bili i više nego zadovoljavajući, piše Guardian.

'Prije sam cijelo vrijeme bila iscrpljena, došla bi kući i legla na kauč. Ali, sad imam puno više energije za rad i za obiteljski život", rekla je jedna medicinska sestra.

Čak su i neke velike kompanije počele testirati ovakav skraćeni dan poput Toyote koja je skraćeno radno vrijeme od 6 sati uvela još prije 13 godina. Rezultati su bili toliko dobri da im prihod porastao za 25 posto u nekoliko narednih godina.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Mislio sam neke firme u hrvatskoj

Neke firme su korak ispred jer u njima su ukinuta radna vremena odavno

New Report

Close