Red Bull Air Race opet popunio sve rovinjske turističke sobe

Autor: Marija Crnjak , 28. svibanj 2015. u 22:00
Lani ih je gledalo 50.000 ljudi

Slavna svjetska utrka održat će se ovog vikenda.

Red Bull Air Race svjetsko prvenstvo 30. i 31. svibnja 2015. ponovno stiže u Rovinj. Najbolji piloti svijeta ove će se godine u osam utrka diljem svijeta brzim avionima boriti za naslov svjetskog prvaka, a atrakcija će u istarski grad u predsezoni ponovno privući desetke tisuća gostiju.

U Maistri ističu kako će za vikend popuniti sve svoje kapacitete, a puni su i apartmani u obiteljskom smještaju u Rovinju i okolici.  "Prema trenutnom stanju bukinga možemo govoriti o rastu od čak 15 posto kod hotela. Samo u ovoj predsezoni bilježimo 14 posto više noćenja, čemu je pridonijelo i održavanje Red Bull Air Race.

Što taj događaj znači za destinaciju, ali i za kompaniju, najbolje govori brojka od 50.000 posjetitelja koje je prošle godine Red Bull Air Race privukao u Rovinj, ali i činjenica da je manifestacija proglašena događanjem godine u Hrvatskoj. Slika iz Rovinja otišla je u više od 280 svjetskih medija, a ove godine stiže još veći broj novinara i posjetitelja", kaže Tomislav Popović, predsjednik uprave Maistre.

Komentirajte prvi

New Report

Close