Planirana novost: HRT dobio tri ponude za erotsku emisiju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. svibanj 2015. u 11:38
Foto: Thinkstock

HRT je tražio emisiju o erotici koja će “na moderan, informativan, provokativan i senzualan način kod gledatelja poticati radost življenja i ljubavi.

HRT je na poziv za javnu nabavu programa od neovisnih proizvođača dobio ukupno 204 ponude, najviše za 'kratke formate' o znanosti i obrazovanju te zabavne emisije, ali i tri ponude za erotsku emisiju kao planiranu novost u programu javne televizije.

Kako je stajalo u pozivu, HRT je tražio emisiju o erotici koja će "na moderan, informativan, provokativan i senzualan način kod gledatelja poticati radost življenja i ljubavi. Strastveno napravljena emisija o strastima, u kojoj voditelji zavode goste i jedni druge". U pozivu nije bilo nikakvih ograničenja, osim zakonskih, a jedini uvjet je bio da se emisija ne smije odvijati u klasičnom televizijskom studiju.

Erotska emisija je predviđena za emitiranje na Trećem programu HTV-a kojem je urednik Dean Šoša, a planirano je dvadesetak polusatnih epizoda koje bi se prikazivale iza 23 sata.

Šoša je prije zatvaranja poziva za nabavu programa kazao da je interes za erotsku emisiju velik jer, prema njegovim riječima, gledatelje naizgled više zanima politika što nije istina jer je ljudima erotika puno važnija od politike.

Kako je Šoša istaknuo u Novom listu, "erotika se događa svima, bez obzira na to kolika im je plaća, jesu li manjina ili većina – svima od nezaposlenih, onih na minimalcu pa sve do penzionera". Šoša je naglasio i da je "erotika najdemokratskija stvar na svijetu", da buduće autore neće ničim sputavati te da voditelji erotske emisije na HRT-u mogu biti akademici, modeli i 'alieni', ako se jave.

Na HRT-u dosad nisu odgovorili tko im je ponudio erotsku emisiju i za koju cijenu jer ističu da je obrada ponuda u tijeku, ali kako se doznaje iz Udruge nezavisnih TV producenata, nitko od njihovih članova nije se odazvao na taj dio HRT-ova poziva.

Na natječaj koji je bio otvoren do 25. svibnja za emisiju o obrazovanju i znanosti stiglo je 76 ponuda, a po brojnosti slijede ponude za zabavnu emisiju kojih je pristiglo 44.

Komentirajte prvi

New Report

Close