Neki Googleovi zaposlenici tajno žive u kompaniji i tako štede na stanarini

Autor: Poslovni.hr , 10. rujan 2014. u 18:06
Press foto (Google.com)

Zašto plaćati stanarinu kada se možete hraniti, tuširati i spavati na poslu ili u blizini ureda?

Zašto plaćati stanarinu kada se možete hraniti, tuširati i spavati na poslu ili u blizini ureda? Sudeći po komentarima na društvenom servisu Quora, upravo to je česta praksa u Googleu, gdje neki zaposlenici imaju običaj tjednima ili čak mjesecima živjeti u kampusu kompanije kako bi uštedjeli na stanarini i režijama, piše Business Insider.

"Tehnički, nije vam dozvoljeno živjeti u uredima, ali ljudi to zaobilaze tako da žive u vozilima na parkiralištima tvrtke", naveo je na servisu Googleov djelatnik.

Navodno je jedan od zaposlenika tako živio u kamp prikolici čak dvije do tri godine. Tuširao se u teretani, a rublje je ionako moguće oprati na području kampusa. Ne treba posebno isticati kako se hranio u Googleovim restoranima koji su redovito na raspolaganju radnicima.

U članku se navode još neka slična iskustva iz Googlea, a odgovoreno je i na pitanje kako zaštitari postupaju u takvim situacijama. Ben Discoe, Googleov programer, tvrdi kako je za vrijeme 13-mjesečnog "stanovanja" u Googleplexu imao bliski susret s čuvarom koji ga je ostavio na miru kada je shvatio da radi u kompaniji. Kasnije ga više nije viđao.

Više sličnih iskustva možete pročiati u cijeloj raspravi na Quori.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Joj, suprug koji je jedno vrijeme radio kao zaštitar u varaždinskoj tvrtki-ispričao je -kakav FENOMENALAN PENTHOUSE- je imao uvaženi gosp
LUKOVIĆ u VARAŽDINSKOJ BANCI – koja je poslije prodana ZABI…

Veli, fenomenalan …više stotina kvadrata..specijalni luksuz….nema šta nema..
ne da može samo živjeti tamo- nego i dovoditi društvo, ako hoće… i ostalo, nije za javnost – da sad detaljiziram…kužiš ?

A ti se čudiš ovim komjuterskim frikovima koji žive za svoju tehnologiju !

delboy….pa, kod nas, ako manager u firmi- ne predvidi prostor za spavanje i odmor-u svojoj tvrtki / građevini /- onda je loše planirao investiciju….

Rodila sam dijete , koje je od prvih mjeseci bilo u prostoru, sobi, s/ ko dnevna soba s igračkama / …dok su telefoni zvonili i ja radila posao…muž je glumio
majku…da je imao sise…sve bi bilo o.k.

Pa, šta nije Kolinda Grabar Kitarović zabavljala naciju, s dojenjem u Briselu?

Nije ti to ništa tajno življenje- nego normalno ….

evo vam uzora dragi naši menađerčići…tako ćete i vi…

New Report

Close