Nakon završetka Akademije svima je želja zaposliti se u Styria grupi

Autor: Lucija Špiljak , 14. veljača 2019. u 22:00
Sedma generacija polaznika/L. Stanzl/PIXSELL

Akademci su dobili uvid u poslovanje vodeće medijske grupacije kroz predavanja i rad na projektima.

Styria:SCOOL Akademija jedina je medijska akademija u Hrvatskoj koja od 2012. godine kontinuirano ulaže u razvoj i zapošljavanje najboljih studenata, a ove godine ispratili su sedmu generaciju polaznika udijelivši im priznanja i diplome, u pratnji mentora, predavača te tima za ljudske resurse koji su ih pratili i mentorirali na njihovu putu. Akademija polaznicima pruža stvarni uvid u sve relevantne aspekte poslovanja jedne medijske kuće. 

Za sedmu generaciju pristiglo je čak 250 prijava, a nakon selekcijskog procesa odabrani studenti prošli su edukacijski program Styrijinih stručnjaka kojim su dobili uvid u poslovanje vodeće medijske grupacije kroz predavanja i rad na projektima.  Osim pet intenzivnih vikend-radionica, svaki polaznik proveo je barem 20 sati upoznajući se s radnim mjestima unutar različitih odjela Styrijinih poduzeća metodom job shadowinga, a stečeno znanje pokazali su timskim projektnim rješenjima koja su predstavljali pred stručnim žirijem.

Styria:SCOOL Akademija je edukacijski program koji od samog početka projekta ima isti cilj, a to je da uz dominantno teorijsko znanje koje osiguravaju obrazovne institucije ponudi praktičan pristup učenju, uz osvještavanje onoga što je čar i ljepota rada u medijima, istaknula je u pozdravnom govoru Ivana Krajinović, direktorica Odjela upravljanja ljudskim potencijalima u Styriji.

Upoznaju sebe i kolege
"Pripremamo mlade za tržište rada, pomažemo im da upoznaju sebe i nose se s različitim ljudima i kolegama u grupi. Želimo prikazati raznolikost samog rada u medijima s ciljem da osvijestimo polaznike da u medijima ne rade samo novinari. Nadam se da smo uspjeli u tome i da su studenti dobro iskoristili vrijeme provedeno ovdje. Dosad je kroz ovih sedam generacija prošlo 128 polaznika svih usmjerenja s više od 20 fakulteta iz osam gradova, a neki studenti preselili su se privremeno iz svojih rodnih krajeva u Zagreb kako bi prisustvovali Akademiji. 

 

250 prijava

studenata ove godine stiglo za Akademiju

Više od 30 posto prijava je došlo na preporuku bivših polaznika, a svih 20 polaznika izrazilo je želju da nakon završetka Akademije rade u Styria grupi. Premda nismo mogli osigurati mjesto za svakog od njih, radimo na tome da što veći postotak bude realiziran", istaknula je Krajinović i dodala da je sedma generacija odslušala više od 50 sati predavanja i radionica, provela tri tjedna radeći na projektnim zadacima koje su prezentirali pred stručnim žirijem. Neke od tema kojima su se polaznici bavili na radionicama i predavanjima uključivale su korisničko iskustvo, prodaju, digitalni marketing, Big Data, community management i nove medije za nove generacije.

Diplome i stipendije
Na kraju ciklusa nagrađeni su najbolji polaznici te najbolji timski projekt. Svim polaznicima dodijeljena su priznanja o sudjelovanju, a najboljima diplome. Prvo mjesto zaslužio je Filip Vučemilović Šimunović, student Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, drugo je pripalo Ivanu Lepeju, s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a treće mjesto Anamariji Čavka s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

 

Krajinović

Pripremamo mlade za tržište rada i prikazujemo im raznolikost rada u medijima.

Uz diplome, dodijeljene su im stipendije u iznosu 9000 kn za prvo, 6000 kn za drugo i 3000 kn za treće mjesto. Najboljim timskim uratkom proglašen je projekt Blanke Brezinščak, Mihaele Čudine, Mihaele Matić i Filipa Trbojevića koji su nagrađeni prigodnom timskom nagradom.  Sudjelovanje na Akademiji je besplatno, a prijaviti se mogu studenti svih fakulteta i usmjerenja. Uz novčane stipendije, najboljima se pružaju i prilike za rad. Rad Styria:SCOOL Akademije možete pratiti putem Facebooka, a svi studenti, neovisno Akademiji, zainteresirani za studentske poslove i prakse mogu poslati životopis na mail ljudski_potencijali@styria.hr. 

Komentirajte prvi

New Report

Close