Milijarder objasnio zašto su ‘neprobojna’ stakla pukla na kamionu prilikom predstavljanja

Autor: Goran Jungvirth , 26. studeni 2019. u 09:52
Foto: Reuters

Njegovi tweetovi za vikend također sugeriraju da se zanimanje za futuristički električni kamion sve više povećava, unatoč incidentu pri predstavljanju.

Možda ćemo vidjeti i manju verziju kamiona, piše cnet.com.

Teslin šef Elon Musk redovno je tweetao o Cybertrucku otkad je predstavljen prošlog četvrtka, nudeći objašnjenje kako je njegovo "oklopno staklo" razbijeno čeličnom kuglom nakon što je kamion izdržao višestruke udarce maljem čekićem tijekom njegovog otkrivanja.

"Udari maljem po vratima napukli su bazu stakla, zbog čega se čelična kugla nije odbila od njega. Trebao sam prvo baciti čeličnu kuglu na staklo, a zatim udarati vrata maljem. Sljedeći put …", odgovorio je u tweetu pratitelju. 

Musk je također nagovijestio koliko je popularan kamion. Nakon što je rekao da je tvrtka u subotu imala 146.000 narudžbi za električni kamion, sugerirao je da je taj broj već skočio na 200.000.

Teslin Cybertruck je poput nečega iz znanstveno-fantastičnog filma. Ali to nije jedini kamionet sa električnim pogonom. Tu su Rivian R1T i Bollinger B2.

Kamioneti su vrlo popularni kod američkih potrošača, s gotovo 3 milijuna prodanih u 2018. godini.

U međuvremenu, Tesla nastavlja povećavati proizvodnju svoje limuzine Model 3, želi započeti proizvodnju modela Cross Y, a obećao je i novi Tesla Roadster.

Rezervacija Cybertrucka košta 100 USD, s opcijama u rasponu od 39.900 do 69.900, a proizvodnja će započeti krajem 2021. Musk je napomenuo da će tvrtka vjerojatno na kraju ponuditi "manji Cybertruck".

Komentirajte prvi

New Report

Close