VIDEO/FOTO: Zbog razbijanja ‘neprobojnog’ stakla, izgubio 768 milijuna dolara u jednom danu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. studeni 2019. u 09:26
Foto: Reuters

Analitičari smatraju da će Cybertruck najranije biti pušten u promet krajem 2021.

Nakon što je na predstavljanju novog Teslinog kamioneta dva puta razbijeno njegovo "neprobojno" staklo, isti je kamionet naručen gotovo 150 tisuća puta, prenosi u nedjelju BBC.

Vlasnik Tesle Elon Musk predstavljao je novi "Cybertruck"  futurističkog izgleda, te je na pozornici djelatnik njegove firme bacanjem metalne loptice u staklo kamioneta htio pokazati kako se metalno staklo ne može razbiti.  

Međutim, staklo je puklo, i to dva puta.

Dionice Tesle izgubile su 6, 1 posto vrijednosti nakon tog događaja u četvrtak, a Muskovo bogatstvo smanjilo se za 768 milijuna dolara u jednom danu, prema podacima Forbesa. 

"146 tisuća narudžbi Cybertrucka do sada", napisao je u subotu na Twitteru Ellon Musk i dodao da je to uspio bez oglašavanja.

Analitičari smatraju da će Cybertruck najranije biti pušten u promet krajem 2021.

Površina Cybertrucka izrađena je od legure nehrajućeg čelika, a kamionet će moći postići brzinu od 100 kilometara na sat u tri sekunde, rekao je Musk tijekom predstavljanja modela u kalifornijskom Hawthorneu. 

Neki su analitičari primijetili da kamionet podsjeća na vozilo DeLorean iz kultnog serijala Povratak u budućnost. 

Prema platformi za prodaju vozila Edmunds, veliki kamioneti činili su 14, 4 posto prodaje novih automobila u SAD-u do listopada, što je porast u usporedbi s 12, 6 posto iz 2015.

Komentirajte prvi

New Report

Close