Michael Jordan postao milijarder

Autor: Poslovni.hr , 03. ožujak 2015. u 14:42
Foto: Reuters

Najveći razlog ovakvom skoku vrijednosti njegovog portfelja leži prvenstveno u porastu tržišne vrijednosti kluba Charlotte Hornets čiji je Jordan vlasnik.

Američki košarkaš Michael Jordan, koji je prema mnogima najbolji sportaš u povijesti te igre, ove godine je uvršten na Forbesovu ljestvicu novopečenih milijardera. Točnije, postao je 513 najbogatija osoba u SAD-u s procijenjenim imetkom od 1 milijarde dolara, piše Business Insider.

Najveći razlog ovakvom skoku vrijednosti njegovog portfelja leži prvenstveno u porastu tržišne vrijednosti kluba Charlotte Hornets čiji je Jordan vlasnik. Vrijednost te NBA franšize porasla je s 410 milijuna dolara, koliko je vrijedila prošle godine, na 710 milijuna koliko vrijedi u 2015.

Jordan je franšizu kupio za 275 milijuna dolara još 2010. godine što je bio odličan potez s obzirom da je u međuvremenu NBA liga potpisala novi poboljšani ugovor koji se tiče televizijskih prava s kućama ESPN i Turner. Prema tom ugovoru, koji stupa na snagu 2016. godine, televizijske kuće platiti će NBA ligi oko 2,66 milijarde dolara što je povećanje za otprilike 150% u odnosu na stari.

Treba naglasiti kako Jordan ima i unosan ugovor s američkim proizvođačem sportske opreme Nike, od koje je samo u 2013. godini zaradio 90 milijuna dolara. 

Komentirajte prvi

New Report

Close