Kreativci produljuju turističku sezonu na otoku

Autor: Poslovni.hr , 30. rujan 2016. u 15:53
Zmajari su najveća atrakcija festivala, Foto: Pixsell

Osnovni motiv je popularizacija znanosti te primjena modernih tehnoloških dostignuća u održivom razvoju otoka.

Od 7. do  9. listopada na otoku Prviću održavat će se Festival Kreativni dani Fausta Vrančića, koji je na tom otoku prvi put pokrenut 2012. godine.

Skupina entuzijasta, okupljenih u lokalnoj Udruzi Otok osmislila ga je tada kako bi produljili kratku turističku sezonu na otoku koji danas živi isključivo od prihoda od turizma. U idućim godinama, Festival je zadobio šire značenje te se proširio i na susjedno mjesto Prvić Šepurine pa je Festival postao simbol zajedničkih napora žitelja otoka Prvića da poboljšaju uvjete života na otoku. “Danas koncept Kreativnih dana ide tragom baštine Fausta Vrančića promičući kreativnost i inovativnost.

Osnovni motiv je popularizacija znanosti te primjena modernih tehnoloških dostignuća u održivom razvoju otoka. Naša publika su zainteresirani pojedinci svake dobi, ali naglasak stavljamo djecu školskog uzrasta, prvenstveno zbog stravične depopulacije hrvatskih otoka”, kažu u Udruzi.

Kao najvažnije ovogodišnje sudionike navode Fablab Hrvatska, udrugu koja se bavi novim tehnološkim dostignućima te razvojem kreativnog i inovativnog razmišljanja. Mimo projekta Stvori u školi, FabLab poučava i osobe s invaliditetom upotrebi moderne tehnologije kako bi se mogli uključiti u normalan život. Tu je i Projekt Dragodid – inicijativa fokusirana na proučavanje i primjenu tehnika, materijala i struktura predajnog graditeljstva na otočkom kršu, a najveća atrakcija uvijek su Zmajari koji će i ove godine održavati radionice izrade i puštanja zmajeva. Festival će ponuditi i brojne likovne radionice, prezentacije i izložbe.

Komentirajte prvi

New Report

Close