Još uspavanu restoransku scenu Gornjeg grada prije nešto više od godinu dana osvježilo je otvaranje podružnice konobe “Didov san”.
Istoimena konoba već godinama posluje na zagrebačkoj Kajzerici, a nudi specijalitete imotskog kraja. Otvaranjem novog restorana obitelj Topić morala je preraspodijeliti snage, pa je vođenje gornjogradskog restorana prepušteno sinu i majci, a restoran na Kajzerici vode otac i snaha. Ponuda standardizirana dugogodišnjom praksom preslikana je i na novootvoreni restoran. Odlikuje ga ugodan, intiman, rustikalan ambijent s brojnim detaljima iz imotskog kraja. Svaki kutak restorana pomno je osmišljen, od fotografija, starih predmeta, namještaja sve do cigli i greda iz davnih vremena. Budući da je ponuda jednaka kao i na Kajzerici, za poznavatelje neće biti potrebno dugotrajno prebiranje po jelovniku. Za predjelo valja kušati standardno dobar pršut i kombinaciju autohtonih sireva (runovički, sir iz mišine i sir iz kace) te tople uštipke s kajmakom. Potom se možete odlučiti na žabe s pršutom na roštilju koje se ovdje pripremaju standardno dobro, a kao glavno jelo odlično će pristajati brodet od jegulja i žaba. Takvu ponudu zadovoljavajuće će pratiti domaća vina kuće – kujundžuša i vranac. Uvjerili smo se u kvalitetu i održavanje standarda, bez obzira na proširenje kapaciteta i opsega posla. Među specijalitetima koje možete kušati valja izdvojiti sač, kaštradinu, janjetinu te kobasice i pečenice. Kruh se u Didovom snu peče svakodnevno ispod peke, dok jela ispod peke (teletina, janjetina) valja naručiti unaprijed. Nećete pogriješiti ni s drugim jelima – biftekom, raznim odrescima ili kotletima po vrlo pristupačnim cijenama. Za desert se nudi tradicionalna imotska torta, slastica koja se inače pravi s bademom, ali je u “Didovu snu” “pojačavaju” s orasima kako ne bi bila odviše “suha”. “Didov san” je primjer uspješnog obiteljskog biznisa, s profesionalnim pristupom, odličnom uslugom i kvalitetom ponudom.
Didov san, Gornji grad
Opći dojam: doživljaj autohtone kuhinje Dalmatinske zagore u intimnom rustikalnom interijeru
Adresa: Mletačka 11, Gornji grad, Zagreb
Kapacitet: 45 osoba
Radno vrijeme: 10-23; nedjeljom 10-22
Tel: 01 4851 154
Specijaliziran za: jela ispod peke, specijalitete imotskog kraja (posebice žabe, jegulje i puževe)
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu