Imotski specijaliteti s Gornjega grada

Autor: Darija Vranešić Bender , 15. siječanj 2009. u 22:00

Nakon uspjeha na zagrebačkoj Kajzerici, obitelj Topić otvorila je i drugu konobu ‘Didov san’

Još uspavanu restoransku scenu Gornjeg grada prije nešto više od godinu dana osvježilo je otvaranje podružnice konobe “Didov san”.

Istoimena konoba već godinama posluje na zagrebačkoj Kajzerici, a nudi specijalitete imotskog kraja. Otvaranjem novog restorana obitelj Topić morala je preraspodijeliti snage, pa je vođenje gornjogradskog restorana prepušteno sinu i majci, a restoran na Kajzerici vode otac i snaha. Ponuda standardizirana dugogodišnjom praksom preslikana je i na novootvoreni restoran. Odlikuje ga ugodan, intiman, rustikalan ambijent s brojnim detaljima iz imotskog kraja. Svaki kutak restorana pomno je osmišljen, od fotografija, starih predmeta, namještaja sve do cigli i greda iz davnih vremena. Budući da je ponuda jednaka kao i na Kajzerici, za poznavatelje neće biti potrebno dugotrajno prebiranje po jelovniku. Za predjelo valja kušati standardno dobar pršut i kombinaciju autohtonih sireva (runovički, sir iz mišine i sir iz kace) te tople uštipke s kajmakom. Potom se možete odlučiti na žabe s pršutom na roštilju koje se ovdje pripremaju standardno dobro, a kao glavno jelo odlično će pristajati brodet od jegulja i žaba. Takvu ponudu zadovoljavajuće će pratiti domaća vina kuće – kujundžuša i vranac. Uvjerili smo se u kvalitetu i održavanje standarda, bez obzira na proširenje kapaciteta i opsega posla. Među specijalitetima koje možete kušati valja izdvojiti sač, kaštradinu, janjetinu te kobasice i pečenice. Kruh se u Didovom snu peče svakodnevno ispod peke, dok jela ispod peke (teletina, janjetina) valja naručiti unaprijed. Nećete pogriješiti ni s drugim jelima – biftekom, raznim odrescima ili kotletima po vrlo pristupačnim cijenama. Za desert se nudi tradicionalna imotska torta, slastica koja se inače pravi s bademom, ali je u “Didovu snu” “pojačavaju” s orasima kako ne bi bila odviše “suha”. “Didov san” je primjer uspješnog obiteljskog biznisa, s profesionalnim pristupom, odličnom uslugom i kvalitetom ponudom.

Didov san, Gornji grad

Opći dojam: doživljaj autohtone kuhinje Dalmatinske zagore u intimnom rustikalnom interijeru
Adresa: Mletačka 11, Gornji grad, Zagreb
Kapacitet: 45 osoba
Radno vrijeme: 10-23; nedjeljom 10-22
Tel: 01 4851 154
Specijaliziran za: jela ispod peke, specijalitete imotskog kraja (posebice žabe, jegulje i puževe)

Komentirajte prvi

New Report

Close