HT za 12 društvenih projekata donirao 720.000 kuna

Autor: Tanja Ivančić Belošević/VL , 18. studeni 2015. u 21:59
Davor Tomašković darivao djecu medvjedićima/D. Puklavec/PIXSELL

Hrvatski telekom u 10 godina s 8,5 milijuna kuna financijski podržao 240 projekata.

Hrvatski telekom svečano je u srijedu dodijelo donacije iz svog natječaja 'Zajedno smo jači'.

Deseti put otkako se provodi natječaj donirao je 720 tisuća kuna društvene projekte iz cijele Hrvatske. "U deset godina HT je kao društveno odgovorna tvrtka donirao 8,5 milijuna kuna i na taj način pomogao 240 projekata, istaknuo je Davor Tomašković, predsjednik Uprave HT-a. Ovogodišnji donacijski fond raspodijeljen je na 12 projekata u tri kategorije: tehnologija i komunikacija, edukacija i digitalizacija te okoliš i održivi razvoj, a četiri najbolja projekta u pojedinoj kategoriji dobila su po 90.000, 70.000, 50.000 te 30.000 kuna.

"Riječ je o našem najjačem donacijskom projektu u sklopu kojeg surađujemo s brojnim institucijama, udrugama i zaposlenicima HT-a, i doista nije bilo lako odabrati one koji će dobiti donacije", kazao je Davor Tomašković, koji je i uručio donacije predstavnicama najboljih projekata po pojedinim kategorijama.

Gimnazija Vukovar dobila je najvišu donaciju u kategoriji tehnologija i komunikacije za projekt Tehnologija budućnosti za školu budućnosti, pa planiraju opremiti školu prijenosnim računalima, projektorima, bežičnim internetom. Centar za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj iz Zagreba dobio je donaciju za projekt e-Osmijeh u kategoriji edukacija i digitalizacija. U kategoriji Okoliš i održivi razvoj najvišu donaciju dobio je projekt gradnje osjetilnog parka Dječjeg vrtića Ružičnjak iz Zagreba. 

Komentirajte prvi

New Report

Close