FOTO: Najluksuzniji automobil koji je VW ikad proizveo

Foto: Igor Kralj / Pixsell Foto: Igor Kralj / Pixsell

Oznaka R-Line stoji iza vrhunske opreme namijenjene vozačima razapetima između hedonizma i sportskog duha.

Upečatljiv i markantan, testni Volkswagen Arteon plijeni pažnju gdje god se njime pojavili. Osobito u ovoj žutoj boji te s kromiranim detaljima svojstvenim za R-Line paket opreme. Arteon je bez sumnje najluksuzniji i najatraktivniji automobil koji je VW ikad proizveo. Elegantna izdužena silueta kupeovskih linija nije naštetila prostranosti. Dapače, na stražnjim sjedalima udobno mogu sjediti i visoki putnici. Prtljažnik zapremnine 563 litre također je impresivan, a može se povećati do 1557 litara.

Biti vožen u Arteonu i voziti ga podjednak je užitak, jer premium model po odličnim je voznim osobinama pravi Volkswagen - čvrst koliko treba biti da bi pružio dinamičan doživljaj, udoban koliko bi poželio putnik na duže rute. Pod prednjim je poklopcem 2,0 TDI od 150 konja, uparen sa 7-stupanjskim DSG automatskim prijenosom koji brzine izmjenjuje uglađeno i neprimjetno, dozvoljavajući iskorištavanje svakog atoma snage. Prosječno nam je trošio 7,3 l/100 km.

Oznaka R-Line stoji iza vrhunske opreme namijenjene vozačima razapetima između hedonizma i sportskog duha. Isprobani Arteon ima, među ostalim, alcantara kožu, LED svjetla, panoramski krov, head-up prikaz bitnih podataka, trozonski automatski klima-uređaj, Active Info Display. Ovaj premium Volkswagen ima i novi Discover Pro infotainment sistem s 9,2-inčnim ekranom i kontrolom putem gesti. U praksi, dovoljno je mahnuti rukom da promijenite radijsku postaju. Posljednja generacija sustava Adaptive Cruise Control u obzir uzima ograničenje brzine i informacije o cesti te automatski prilagođava brzinu vožnje. Druga generacija sustava pomoći u nuždi reagira ako vozač iz zdravstvenog razloga postane nesposoban za vožnju. Ne samo da uspori auto, već ga skrene u spori prometni trak i zaustavi.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!