Deset razloga zbog kojeg je Hrvatska hit destinacija za mlade

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. lipanj 2015. u 11:24
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Hrvatska ove godine bilježi veliki porast rezervacija mladih putnika.

Online magazin The Elite Daily, glasilo "generacije Y', objavio je 10 razloga zašto je Hrvatska nova 'hotspot' destinacija za mlade putnike, a među njima su ljepote mjesta i prirode, čisto more, ponuda krstarenja, glazbenih festivala. U samom uvodu ističu da su stručnjaci potvrdili da Hrvatska ove godine bilježi veliki porast rezervacija mladih putnika, a među prvim razlozima zašto žele doći navode serijal "Igre prijestolja" koji se snima u Dubrovniku, kojeg opisuju kao najljepše svjetsko odredište, gdje se svatko može osjetiti prisno i kao u 'fantaziji'.

Drugi razlog je savršena mediteranska klima u Hrvatskoj, odnosno neki od najsunčanijih otoka na Mediteranu, čista pitka voda i tirkizno plavo more. Treći se razlog veže uz oznaku Hrvatske kao 'nove glazbene meke' ili 'nove Ibize", koja postaje krajnje odredište za ljubitelje glazbe koji traže vrhunske DJ-e, pogotovo ljeti kada se održavaju 'nevjerojatni' glazbeni festivali na Pagu i drugdje.

Uzbudljivo jedrenje i krstarenje četvrti je razlog zašto mladi žele doći u Hrvatsku, i sve dostupnija ponudu jahti, koje više nisu rezervirane samo za bogate i slavne.

Peti razlog je što, kako navode u objavi, Hrvatska, u usporedbi s mediteranskim susjedima, mladim posjetiteljima nudi više za novac jer putnici mogu uživati u večerama u prosjeku od 10 do 15 američkih dolara i pivu za oko 4 dolara, što su vrlo pristupačne cijene u odnosu na neke druge europske destinacije.

Kultura je veliki motiv i šesti razlog dolazaka mladih turista u Hrvatsku. Nudi se raznolikost kulturne baštine i najveći broj UNESCO-ovih, kako pišu, 'nematerijalnih kulturnih remek djela u Europi'. Brojne manifestacije potiču posjetitelje da se uključe s mještanima, od viteških turnira do iznimne raznolikosti plesa i drugog.

Prirodne ljepote su sedmi razlog povećanog dolaska mladih turista u Hrvatsku, a na Elite Daily pišu da "ako želite nešto sasvim drugo, posjetite Nacionalni park Plitvička jezera ili brdo Srđ iznad Dubrovnika, kao i druga brojna 'prirodna čuda' u Hrvatskoj".

Osmi razlog je taj što su u Hrvatskoj bile već brojne poznate i slavne osobe, poput Beyonce, Tom Cruisea, britanskog princ Harrya, 'Brangelina' i drugi, jer je to zemlja 'nevjerojatne hrane i idealna za bijeg'.

Deveti razlog je vino i hrana, čime je Hrvatska 'rival' Francuskoj i Italiji, jer se u hrvatskim vinogradima proizvode vina iznimnog okusa, koji u kombinaciji s predivnom hranom u cijeloj zemlji čine vrhunski doživljaj.

Kao zadnji, deseti razlog navode bogatu i intrigantnu povijest Hrvatske kao dijela Balkana, gdje je dom imao i veliki svjetski putnik Marco Polo, a tu su još i čarobni Brijuni, rimske i bizantske ruševine, otisci dinosaura te brojne druge arheološke senzacije koje svakome mirišu na avanaturu.

Komentirajte prvi

New Report

Close