Cristiano Ronaldo na vrhu Goalove liste najbogatijih nogometaša 2014. godine

Autor: Poslovni.hr , 05. ožujak 2015. u 18:02
Pixsell

Portugalac se s bogatstvom od 210 milijuna eura danas nalazi na samom vrhu, ispred Messija i Neymara

Cristiano Ronaldo i ove je godine na vrhu Goalove liste najbogatijih nogometaša svijeta. Portugalac je i 2014. godine bio najbogatiji nogometaš svijeta, no u proteklih 12 mjeseci njegovi su prihodi dodatno porasli. I sada se sa bogatstvom od 210 milijuna eura nalazi na samom vrhu, ispred drugoplasiranog Lionella Messija.

Cristiano Ronaldo svoj je bankovni račun dodatno podebljao zahvaljujući golemim bonusima koje je zaradio nakon što je Real Madrid prošle sezone osvojio Ligu prvaka, ali i Svjetsko klupsko prvenstvo. No, veliku je svotu novca dobio i zahvaljujući osvajanju Zlatne lopte 2014. godine…

No, i Ronaldo ekstremna sredstva dobiva iz raznih komercijalnih ugovora, Portugalac već godinama reklamira Toyotu, Herbalife i Samsung. A njegov ugovor s Nikeom svake godine samo raste, iz te mu renomirane svjetske kompanije dolaze i najveća primanja.

Lionel Messi je samo dva milijuna eura "kratak" za Ronaldom, no Argentinac svoje prihode često povećava i na zanimljiv način. Odijevanjem raznih odijela i kravata na velikim svečanostima, pa se Messi ponekad na takvim događajima pojavljuje u točkastom ili crvenom odijelu. Simpatično, svakako i isplativo…

Na trećoj poziciji Goalove liste najbogatijih nogometaša nalazi se Neymar koji je sa svojom obitelji velik profit ostvario i prilikom transfera iz Santosa u Barcelonu. Zlatan Ibrahimović danas je na četvrtom mjestu, dok je posljednji nogometaš sa bogatstvom iznad 100 milijuna eura danas Wayne Rooney.

Zanimljivo, ovu je listu do 2013. godine i svog nogometnog umirovljenja predvodio David Beckham, no od tada se na samom vrhu nalazi Cristiano Ronaldo. Do kada?

Komentirajte prvi

New Report

Close