7 najpoželjnijih tehnoloških igračaka

Autor: Tomislav Jambrečić , 10. prosinac 2009. u 22:00

Pravi dar najbolji je način da svojim poslovnim partnerima zahvalite na dobroj suradnji

Vrijeme darivanja u mnogima stvara nervozu zbog odabira pravog dara za poslovnog partnera ili najmilije. S ovih sedam tehničkih igračaka sigurno nećete pogriješiti.

Sony Cyber-shot T900
Razmatranje potencijalnog dara ne može proći bez digitalnih fotoaparata, a T900 iz Cyber-shot serije malenih fotoaparata sigurno je jedna od atraktivnijih opcija. Najvažnije značajke ovog mališana su rezolucija od 12,1 megapiksela, tanko i odlično dizajnirano metalno kućište te velik ekran osjetljiv na dodir kojim se upravlja svim funkcijama aparata. T900 nije najnapredniji aparat na tržištu glede funkcionalnosti i kvalitete snimljenih fotografija, no zadovoljit će osnovne potrebe, a najviše će potencijalnih kupaca privući svojim dimenzijama i atraktivnim dizajnom.

Flip UltraHD
Malen, lagan i snima videozapise u visokoj razlučivosti – riječi su kojima se može opisati ova malena videokamera. Dovoljno je malena da stane u džep, a dovoljno moćna da snimi videozapise visoke razlučivosti (720p = 1280 x 720 točaka). Dijeljenje snimljenog materijala dodatno je olakšano priloženim softverom koji omogućava postavljanje videozapisa na Youtube ili sličan servis. Jednostavnost korištenja, kvalitetna izrada i najbolja kvaliteta snimljenog materijala u tom cjenovnom razredu dovoljni su razlozi za kupnju ovog mališana. Bez obzira darujete li Flip UltraHD svojim najmlađim članovima obitelji ili pak poslovnom partneru, vjerujemo da će oduševljenje biti podjednako.

Amazon Kindle
Čitači e-knjiga su od pojave Amazonova Kindlea postali iznimno popularni. Stvoren je potpuno novi segment uređaja, čije su glavne značajke iznimna jednostavnost i lakoća korištenja, prenosivost i mogućnost pohranjivanja velikog broja odabranih e-knjiga na ugrađenu memoriju. Od prve verzije ovog uređaja prošlo je više od dvije godine te je evoluirao u aktualni model naziva Kindle DX koji krasi velik ekran dijagonale 24,6 centimetara, ugrađeni zvučnici, akcelerometar (automatsko zakretanje ekrana) te 4 gigabajta slobodne memorije za pohranu. Hvaljen je i zbog dugotrajnosti baterije koja osigurava autonomiju do tjedan dana bez punjenja. Kindle DX će sigurno oduševiti sve knjigoljupce, stoga se mora naći na popisu potencijalnih darova.

Harman Kardon GLA-55
Proizvođač poznat po širokoj ponudi audio- i videoopreme u ponudi ima i ovaj par luksuznih zvučnika koji plijene pažnju uistinu neobičnim dizajnom prozirnoga kućišta koje na prvi pogled izgleda kao da je od stakla. Luksuz kojim odiše ovaj par “high-end” zvučnika može se pronaći i u tehničkoj specifikaciji s obzirom na to da su korištene najkvalitetnije komponente i tehnologije koje će osigurati visoku kvalitetu zvuka. Da su namijenjeni audiofilima i kupcima koji žele neobično i unikatno u svom domu, potvrđuje i cijena od čak 1000 dolara. Želite li koga ostaviti bez daha, ovo je zasigurno pravi način da to učinite.

Sony Vaio X
Iako nije riječ o punokrvnom prijenosniku, svojim ultratankim kućištem, izvrsnim dizajnom i mogućnostima ovaj će mini prijenosnik zadovoljiti sve osnovne potrebe rada u pokretu. Kućištem debljine 1,5 centimetra postao je jedan od najtanjih na tržištu, a zbog težine od tek 600 grama jedan je i od najlakših. Svaki detalj ovog mališana odiše ekskluzivnošću, od LED ekrana otpornog na ogrebotine preko kućišta načinjenog od karbonskih vlakana do odlične opremljenosti. Sony Vaio X neće privući velik broj kupaca zbog svoje visoke cijene (više od 1200 dolara), no oni dubljeg džepa jednostavno moraju imati Vaio X na svom popisu.

Apple iPhone/iPod Touch
S mobilnim uređajem ne možete pogriješiti kad je darivanje u pitanju. Appleovi proizvodi kao što su uređaji iPhone 3GS ili pak iPod Touch oduševit će svakoga. Velik ekran osjetljiv na dodir, iznimna jednostavnost korištenja, mnogo ugrađene memorije namijenjene zabavnim igrama, videozapisima, glazbenim datotekama i fotografijama, dovoljni su razlozi za kupnju. Poslovnim partnerima zasigurno će dobro doći iPhone 3GS kao mobilni uređaj, dok će za one željne zabave u pokretu oduševiti mogućnosti iPod Toucha.

TomTom GO 740 Live
Ovaj svestrani GPS uređaj prvi je u ponudi ovog proizvođača s mogućnošću spajanja na internet. Osim velikog ekrana osjetljivog na dodir, brzine u radu i intuitivnoga korisničkog sučelja, TomTom 740 će u realnom vremenu osvježavati informacije o prometu i vremenskoj prognozi spajajući se na internet i koristeći pretrage Googleova pretraživača. Osim toga nudi napredne mogućnosti navigacije (ručno i automatsko zadavanje ruta) zahvaljujući odličnom softveru.

Komentirajte prvi

New Report

Close