Zaba prelazi s Vise na Mastercard, mijenja dva milijuna kartica

Autor: Domagoj Puljizović , 21. svibanj 2024. u 22:00
U Zabi demantiraju da su razlog migracije uštede te ističu da će klijenti zadržati sve pogodnosti/M. Lukunić/PIXSELL

Suzana Kostelić, direktorica Kartičnog poslovanja Zagrebačke banke, istaknula je da je promjena za klijente besplatna.

Zagrebačka banka, najveći kreditor na domaćem tržištu, prebacuje svoj portfelj debitnih kartica s Vise na Mastercard, objavila je banka. Prijelaz korisnika privatnih kartica trajat će do kraja veljače 2025. godine, dok će migracija korisnika poslovnih kartica početi u lipnju.

U Zabi demantiraju da su razlog uštede te ističu da će klijenti zadržati sve pogodnosti i da PIN-ovi ostaju nepromijenjeni, a najavljuju da su u razvoju i novi benefiti koje pripremaju u suradnji s Mastercardom.

“U sljedećih desetak mjeseci poslat ćemo kartice na sve naše klijente, oko dva milijuna kartica”, rekao je Damir Krcivoj, direktor Proizvoda i usluga iz Zabe. Na naše pitanje jesu li razlog migracije uštede, odgovara negativno. “Ne radi se o uštedi, već o tome da se klijentu da dodatna vrijednost”, napomenuo je.

Suzana Kostelić, direktorica Kartičnog poslovanja Zagrebačke banke, istaknula je da je promjena za klijente besplatna. “U 12 zemalja, gotovo 20 milijuna kartica u svijetu dobit će novi izgled.

Ponosni smo što su nove kartice napravljene od reciklirane plastike, čime nastojimo smanjiti negativan utjecaj na okoliš. Novost je i MasterCard Touch utor za 22 tisuće slijepih i slabovidnih osoba u Hrvatskoj”, rekla je Kostelić.

Direktorica Mastercarda u Hrvatskoj Gea Kariž govorila je o pogodnostima koje očekuju klijente i specifičnostima kartica.

“Ovo je partnerstvo koje traje šest godina. Pored ostalih, korisnici kartica imat će ekskluzivne pogodnosti za UEFA Champions League utakmice, Cannes Film Festival, Venice Film Festival, Roland Garros, Ultra Europe, Dubrovačke ljetne igre te za Tvrđave kulture Šibenik”, rekla je Kariž.

Komentirajte prvi

New Report

Close