Za mačke i pse od 30 do 150 kn mjesečno

Autor: Božica Babić , 04. listopad 2012. u 22:00
Polica, među ostalim, pokriva troškove liječenja

Allianz prvi na našem tržištu uveo zdravstvenu policu.

Allianz je promovirao novu uslugu – Allianz Šapu, prvu policu na hrvatskom tržištu koja pokriva troškove zdravstvene skrbi za kućne ljubimce.

Razvijena je u suradnji sa zagrebačkim Veterinarskim fakultetom i zasad se može ugovoriti samo za mačke i pse. Uvjet je prethodno ugovaranje osiguranja za privatnu imovinu (stambeni prostor) vlasnika životinja, a najniža cijena te police mjesečno iznosi 50 kuna. Paketi osiguranja prilagođeni su različitim navikama i potrebama vlasnika i njihovih ljubimaca, cijena mjesečne premije za pse je u rasponu od 45 do 150, za mačke od 30 do 60 kuna. Životinje za koje se ugovara polica moraju biti redovno cijepljene protiv bjesnoće i zaraznih bolesti te označene mikročipom. Policom Allianz Šapa mogu se osigurati zdravstveni troškovi (liječenje, operacije, hospitalizacija, lijekovi), do 80% pokriva cijenu hitnih veterinarskih intervencija koje se dogode na putovanjima ili natjecateljskim izložbama, i to u cijelom svijetu.

Vlasniku se nadoknađuje i trošak oglašavanja u slučaju izgubljenog ili ukradenog ljubimca, pokriva troškove hotelskog smještaja ako se dogodi smrtni slučaj u kućanstvu ili teške tjelesne ozljede vlasnika zbog kojih se privremeno ne može skrbiti o životinji kao i štete zbog kojih nije moguć daljnji boravak životinja u kućanstvu (požar, poplava), te troškove izdavanja uništenih isprava (putovnica) o životinji, eutanazije, a daje i naknadu kod uginuća ljubimca. Nakon što su u proteklih 15 godina, koliko posluju u Hrvatskoj, ponudili lepezu usluga ocijenili su da je tržište zrelo i za ovu vrstu police, kažu u Allianzu. U Hrvatskoj ima 352.000 čipiranih pasa, a u Allianzu očekuju da će do kraja godine ugovoriti bar 300 polica.

Komentirajte prvi

New Report

Close