Francuzi preuzeli OTP osiguranje, Upravu povjerili Sanelu Volariću

Autor: Jadranka Dozan , 31. kolovoz 2021. u 22:00
Groupama namjerava ponuditi niz proizvoda iz segmenta bankoosoguranja/SHUTTERSTOCK

To će osiguravajuće društvo ubuduće poslovati pod imenom Groupama osiguranje.

Nakon što se prije nekih pet godina Société Générale povukao s hrvatskog bankarskog tržišta, francuski investitori vraćaju se na naše financijsko tržište, ali ovaj put u sektoru osiguranja. Francuska Groupama grupa, odnosno njezina mađarska podružnica Groupama Biztosito, napokon je ishodila sve potrebne suglasnosti za preuzimanje OTP osiguranja.

To će osiguravajuće društvo, koje je svojedobno u paketu sa SG bankom preuzela mađarska OTP grupa, ubuduće poslovati pod imenom Groupama osiguranje, a nudit će i širu paletu polica nego dosad.

Groupama je, inače značajan europski osiguravatelj koji uz matično francusko tržište, ima snažne pozicije na više europskih tržišta, ali i u Africi i Aziji.

Grupa je lani ostvarila 14,4 milijarde eura premijskog prihoda i operativnu dobit od 306 milijuna eura. Zapošljava 31.000 ljudi, a usluge životnog i neživotnog osiguranja pruža prema 11,5 milijuna klijenata.

Kako se ističe u objavi preuzimanja, ono je rezultat dugoročnog strateškog partnerstva Groupame i OTP grupe. Groupama je, naime, i dioničar OTP-a (jedan od četiri s pojedinačno više od 5 posto udjela), a sporazum vezan uz preuzimanje OTP osiguranja potpisan je između Groupame Biztosito i OTP banke još krajem 2020. godine

Groupama namjerava na hrvatskom tržištu ponuditi niz proizvoda iz segmenta bankoosiguranja te proširiti ponudu na životna i neživotna osiguranja putem tradicionalnih i digitalnih prodajnih kanala.

Razvoj poslovanja u Hrvatskoj upravljački će voditi Sanel Volarić kao predsjednik Uprave te Monika Brzović, kao članica. Uz najave razvojnih planova Volarić je napomenuo da se za gotovo 60.000 klijenata OTP osiguranja u operativnom smislu ništa ne mijenja.

Komentirajte prvi

New Report

Close