7 stvari koje nikad ne smijete napisati u službenom mailu

Autor: Poslovni.hr , 10. rujan 2015. u 12:56
Foto: Thinkstock

Poslovna korespondencija u e-mailovima ima svoja pravila…

Poslovna korespondencija u e-mailovima ima svoja pravila, kojih ako se ne držite, druga strana mogla bi vas doživjeti neprofesionalno.

Time donosi izjave koje treba izbjegavati u poslovnim e-mailovima kako bi komunikacijama sa kolegama ostala na nivou:

1. Mrzim ovo radno mjesto
Iako možete biti razočarani zbog raznih okolnosti na poslu, nikada to nemojte spominjati u službenim mailovima. Nikada ne ističite negativne strane posla ili poslodavca.

2. Tražim drugi posao
Kada stvari krenu loše, čovjek prvo pomisli da promijeni posao. To je razumljivo, ali ne treba to isticati u poslovnim mailovima jer vas se može doživjeti kao problematičnu osobu koja ne daje najbolje od sebe.

3. On(a) je jako sexy
Seksualne aluzije u mailovima nisu stvari koje vam mogu pomoći u karijeri. Ako se pitate zašto, odgovor je jednostavan: posao je mjesto za rad.

4. To nije moj problem
U tvrtki gdje se stvari rješavaju timski, rečenice poput "to nije moj posao" ili "to nije moj problem" mogle bi vam itekako unazaditi karijeru. Od vas se očekuje zajedničko rješavanje problema, a ne igra na vlastitu ruku.

5. Nije me briga
Vrlo je važno u poslovnoj korespondenciji pokazati brigu i odlučnost. Ako napišete da vas nije briga, odašiljete negativnu energiju koja na kraju ne donosi ništa dobro.

6. Između nas…
Radite u tvrtki, i kada se poslovno dopisujete, ne postoji "ti i ja". Ako trebate nešto riješiti u četiri oka, nađite se uživo, jer ako e-mail započnete rečenicom "između nas", ideja o timskom radu miljama je daleko.

7. Sutra neću doći na posao
Osim ako ste se teško razboljeli i znate da vas sutra nema na poslu, nije potrebno isticati u e-mailovima takve stvari. Najava nedolaska na posao za idući dan zvuči neprofesionalno, i kasnije bi mogli imati problema u karijeri.

Komentari (1)
Pogledajte sve

koje gluposti

New Report

Close