Za srpske ceste milijarda eura

Autor: Saša Paparella , 29. kolovoz 2019. u 21:59
Resorna ministrica najavila je pomoć građevinskim kompanijama/H. Jelavić/PIXSELL

Kroz tri godine bit će rekonstruirano 5000 kilometara cesta, a od čega 300 km autoceste.

U naredne tri godine u Srbiji će biti rekonstruirano oko 5000 kilometara cesta. Na  popisu su 143 dionice koje će biti asfaltirane, a među njima je oko 300 kilometara autocesta, više od 2000 kilometara magistralnih pravaca, oko 2500 regionalnih prometnica, kao i oko 200 kilometara lokalnih puteva.

Ministrica graditeljstva Zorana Mihajlović istaknula je ozbiljnost tog posla i rekla da je plan osnaživanje srpskih građevinaca i osiguravanje subvencija za strojeve i opremu.

"Rekonstruirat ćemo 5000 kilometara cesta, a za to će biti izdvojeno oko milijardu eura", navodi Mihajlovićeva.  "Taj posao je jednako značajan kao izgradnja cijelog jednog novog koridora. Uložit ćemo u magistralne, regionalne i lokalne puteve.

Važan nam je regionalni ekonomski razvoj. To su žile kucavice po okruzima", rekla je. Resorna ministrica najavila je pomoć građevinskim kompanijama.  "Tražili smo od Puteva Srbije da vidimo koje kompanije imaju kapacitet da se uključe u ovaj projekt.

To je ozbiljan posao i zato razmatramo mogućnost da osnažimo srpske građevince i da im osiguramo subvencije za kupovinu kamiona i opreme." Planirana je i obnova desetljećima starih dionica, pa će na potezu od Subotice do Novog Sada biti rekonstruirane tri trake u dužini od 52 kilometara, dok će dionice na Koridoru 10 biti sređene u punom profilu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close