Sparkasse banka osvaja tržišta regije

Autor: Poslovni dnevnik , 20. ožujak 2019. u 16:41
Sparkasse je nedavno postala značajna banka i u Sjevernoj Makedoniji

Nedavnom kupovinom 74% dionica Ohridske banke osnažena je pozicija banke u zemljama bivše Jugoslavije.

Strateško opredjeljenje grupe kojoj pripada i Sparkasse Bank BiH, je ulaganje u regiju Zapadnog Balkana. Potvrda tome je i nedavna kupovina 74,53% dionica Ohridske banke Societe Generale (OBSG).

Posljednja akvizicija dovodi Steiermaerkische Sparkasse grupu među vodeće financijske institucije u regiji. Ovo je nastavak strategije koja je usvojena prije dvadesetak godina i koja svoj fokus stavlja na razvoj tržišta i osnaživanje ekonomija zemalja u tranziciji, kažu iz Sparkasse banke.

"Naša matična banka vjeruje u potencijal zemalja Zapadnog Balkana i želi biti dijelom razvoja tih ekonomija, a ovom posljednjom investicijom to upravo i dokazuje.

Kupovinom dionica Ohridske banke, Steiermaerkische Sparkasse je značajno ojačala svoju tržišnu poziciju u Sjevernoj Makedoniji, te se pozicionirala kao značajna bankarska grupa u zemlji.

Ovo je potvrda da stojimo kao stabilan partner gospodarstvu i stanovništvu na tom tržištu, ali i tržištima ostalih zemalja iz regije u kojima naša grupa posluje", izjavio je Sanel Kusturica, predsjednik Uprave Sparkasse Bank BiH.

Steiermaerkische Bank und Sparkassen AG je najveća financijska institucija u Štajerskoj koja uspješno posluje kroz podružnice i u šest zemalja bivše Jugoslavije: Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sloveniji, Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Osnovana daleke 1825. godine kao prva financijska institucija u Štajerskoj, danas je moderna banka koja na tržištima na kojima posluje nudi široku paletu financijskih proizvoda. S ukupnom aktivom većom od 15 milijardi eura i s preko 8352 zaposlenih na 492 lokacija u Štajerskoj i regiji Zapadnog Balkana uslužuje gotovo 2,6 milijuna klijenata. 

Komentirajte prvi

New Report

Close