Prebolio španjolsku gripu pa 100 godina kasnije i koronu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. rujan 2020. u 12:28
Foto: Reuters

Na fotografijama koje je na društvenim mrežama podijelila obitelj, Raimundo pozira u trenutku otpusta iz bolnice s timom liječnika i medicinskog osoblja koje ga je liječilo.

Brazilac Raimundo Leonardo de Oliveira (102) nedavno se oporavio od covida-19, više od stotinu godina nakon što je, kao devetomjesečna beba prebolio španjolsku gripu te je iz bolnice César Leite u Minasu Geraisu pušten na kućnu njegu 31. kolovoza, piše Daily Mail.

Vitalni 102-godišnjak je 17. kolovoza hospitaliziran na odjelu za intenzivnu skrb, a njegova je obitelj za brazilski portal G1 rekla da nije intubiran niti je bio na respiratoru te da se nakon uspješnog oporavka vraća kući.

Supruga toga umirovljenog poljoprivrednika, Nivercina Maria de Oliveira (92), također se zarazila koronavirusom, zbog čega je i ona neko vrijeme provela na liječenju u bolnici. Njezin se suprug razbolio kad se ona vratila kući.

Unuka supružnika De Oliveira, Cristina de Amorim novinarima je rekla kako je obitelj mislila da ih više nikada neće vidjeti nakon što se ustanovilo da su zaraženi koronavirusom, kojim je u u Brazilu dosad ukupno zaraženo 4.330.455 osoba, a od njegovih je posljedica umrla 131.625 ljudi.

Na fotografijama koje je na društvenim mrežama podijelila obitelj, Raimundo pozira u trenutku otpusta iz bolnice s timom liječnika i medicinskog osoblja koje ga je liječilo.

“Prvo što mi je rekao kad je izašao iz bolnice je da sam mu nedostajala”, rekla je De Amorim. “A dodao je i da bi rado pojeo malo sira i popio sok od grožđa.”

De Oliveire su u braku 75 godina i imali su četrnaestero djece, od kojih je devetero još živo. Imaju i 22 unuka, 25 praunučadi i dvoje prapraunučadi.

Tijekom pandemije španjolske gripe koja je svijetom harala 1918. i 1919., virusom se zarazilo najmanje 500 milijuna ljudi, a od njezinih posljedica umrlo ih je gotovo 50 milijuna širom svijeta.

Komentirajte prvi

New Report

Close