Američki institut donosi još gore prognoze: ‘Do siječnja 2021. u Hrvatskoj će umirati 60 ljudi dnevno od korone’

Autor: Poslovni.hr , 15. rujan 2020. u 10:58
Foto: Reuters

IMHE svoje računice temelji na najnovijim podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i mijenja ih ovisno o kretanju epidemiološke situacije, a znali su se i poprilično preračunati. 

Američki IMHE u travnju je predviđao 166 umrlih od koronavirusa u Hrvatskoj, pogriješivši u procjeni za šezdesetak osoba, a krajem lipnja procijenili su da će do 1. listopada u Hrvatskoj biti 1498 umrlih. Ni to se nije ostvarilo, a sada donose još gore brojke i predviđanja.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, koja nas trenutačno svrstava na vrh u Europskoj uniji po stopi oboljelih na 100.000 stanovnika, američki Neovisni institut za metriku i procjene u zdravstvu (IMHE) iz Washingtona revidirao je svoju prognozu za Hrvatsku.

Dnevno po 60 mrtvih do 1.1.2021.?

Ovaj je institut već donosio grozne prognoze za Hrvatsku, a nova prognoza IMHE-a još je gora od one objavljene prije desetak dana prema kojoj bismo do 1. siječnja iduće godine mogli imati čak 1267 umrlih. Prema novoj prognozi IMHE-a, u Hrvatskoj bi do 1. siječnja 2021. dnevno moglo umirati 60 osoba zaraženih koronavirusom, a time bi ukupna brojka preminulih bila 2376.

Prema IMHE-u, Hrvatska će do 1. studenoga imati 349 preminulih, 1. prosinca 692, dok u prosincu slijedi dodatni drastični rast. Loše su prognoze i po pitanju opterećenosti zdravstvenih kapaciteta u Hrvatskoj. Prema njihovim predviđanjima, do 1. siječnja bit će potrebno 2618 bolničkih kreveta i čak 600 respiratora, što je iznad trenutačnih kapaciteta, prenosi Novi List.

IMHE svoje računice temelji na najnovijim podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i mijenja ih ovisno o kretanju epidemiološke situacije, a znali su se i poprilično preračunati.

Komentirajte prvi

New Report

Close